Al 4,5 jaar ziek in Thailand, maar reisverzekering blijft geldig

NEDERLAND:- De reisverzekering moet de ziektekosten betalen van een ernstig zieke Nederlander die in Thailand is, ook al zit hij daar al 4,5 jaar en had de reisverzekering een maximale dekkingstermijn van maar 180 dagen.

Dat blijkt uit een uitspraak van financieel klachteninstituut Kifid.

Het draait om een echtpaar dat in mei 2017 naar Thailand ging op vakantie. De man werd daar ernstig ziek en de artsen verklaarden vervolgens dat hij niet mocht vliegen. Your Benefits, een intermediair, zette later een reisverzekering van Allianz met terugwerkende kracht stop. De reisverzekering liep immers maar 180 dagen. 

Maar het Kifid gaat niet mee in het stopzetten van de verzekering. De man kon namelijk aantonen dat hij binnen 180 dagen na het begin van de vakantie ziek werd. Volgens de voorwaarden blijft de verzekering automatisch dekking bieden tot de eerst mogelijke terugkeer van de verzekerde.

De artsen vinden dat het nog steeds niet verantwoord is als de man terugvliegt naar Nederland. Dus moet de verzekeraar de onverwachte, spoedeisende medische kosten vergoeden voor zover die niet door de zorgverzekering worden vergoed.

De Geschillencommissie vindt verder dat Your Benefits niet eenzijdig en met terugwerkende kracht de reisverzekering mocht stopzetten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Redactie RTL
Bron: RTLnieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!