De meeste Thais tijdens de komende nieuwjaarsvakantie dichtbij huis blijven

BANGKOK:- Volgens een enquête van Suan Dusit hebben de meeste respondenten gezegd dat ze tijdens de komende nieuwjaarsvakantie niet zullen gaan reizen vanwege zorgen over de Covid19 Omicron-variant en de kosten.

De enquête verzamelde de meningen van 1.304 mensen over beroepen, opleidingsachtergronden en leeftijden tussen 6 en 9 december over hun plannen voor de lange vakantie.

Uit het onderzoek blijkt dat 40,57% van de respondenten niet zal reizen, 34,35% zei dat ze zeker ergens heen zouden gaan en 25,08% zei dat ze nog geen besluit hadden genomen.

Van de 40,57% die zegt nergens heen te gaan, gaf 80,58% toe zich zorgen te maken over de nieuwe variant van het coronavirus, 46,92% zei dat ze financiële problemen hadden om een ​​onmogelijke reis te maken en 38,85% zei zich zorgen te maken over files bij toeristen attracties.

Van de 34,35% die zeiden dat ze zeker zullen reizen, zei 84,78% dat ze volledig waren gevaccineerd, 63,77% zei dat ze graag een pauze zouden nemen en 48,03% zei dat hun reisplannen al zouden zijn uitgevoerd.

De top vijf provincies die respondenten willen bezoeken zijn Chiang Mai (41,22%), Chiang Rai (25,68%), Prachuap Khiri Khan 25%, Nan 23,65% en Chonburi 20,27%.

De gemiddelde geplande uitgaven voor elke respondent zijn 12.857,68 baht, en 85,79% zei dat ze met hun eigen auto zouden reizen, 57,36% zei dat ze toeristische attracties met goede luchtcirculatie en niet te druk zouden bezoeken, 52, 38% zei dat ze reisbestemmingen zouden kiezen die veilig zijn en dat ze stappen ondernemen om zichzelf te beschermen tegen COVID-19.

Khun Pornphan Buathong, een onderzoeker aan de Suan Dusit University, zei dat Chiang Mai de afgelopen twee jaar de populairste bestemming voor reizigers is geweest, omdat de provincie veel van de vakantiestijlen biedt die reizigers willen.

Ze raadde de regering aan om het “nieuwe normale toerisme” te promoten, met de nadruk op gezondheidsbeveiliging in Chiang Mai en andere provincies, en “werkwijzen” voor reizen en werken te ontwikkelen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!