Acht toeristenverenigingen in Pattaya stellen een heropening’s plan voor deze kustplaats per 1 augustus voor!

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- Acht grote toeristenorganisaties in Pattaya hebben een plan aan de gouverneur van Chonburi voorgesteld om Pattaya op 1 augustus te heropenen teneinde om het reizen en de op toerisme gerichte economie te herstellen.

Voorzitter Rattanopas, voorzitter van de Eastern Spa and Wellness Association in Pattaya, zei afgelopen zaterdag dat hij één van degenen was die onlangs de gouverneur van Chonburi, khun Phakkhrathon Thianchai, ontmoet had.

Khun Rattanopas zei dat de vertegenwoordigers van het toerisme khun Thianchai, die ook de voorzitter is van de provinciale commissie voor ziektebestrijding, hebben gevraagd om een ​​panel op te richten om hun voorstel om Pattaya te heropenen te overwegen.

Ze stelden het heropeningsplan voor toerisme van de ‘Seal Route Plan’  voor, onderdeel van het Pattaya Move On-project, gerund door de stad Pattaya, de Tourism Authority of Thailand en de particuliere sector.

Hij zei dat het heropeningsplan naar verwachting op 1 augustus zal plaatsvinden.

Het ‘Seal Route Plan’ bepaalt de soorten toeristen, plaatsen en routes die kunnen worden opgenomen om de veiligheid te waarborgen tijdens de heropening, die beperkt zal zijn in gecontroleerde gebieden.

De COVID19 pandemie teistert de stad nu al twee jaar lang en heeft 80% van de dienstverlenende bedrijven weggevaagd, zei hij.

Hij vertelde te beseffen dat de geografie van Pattaya anders is dan die van andere toeristische steden zoals Phuket en Samui, die eilanden zijn en beheerd kunnen worden binnen een Sandbox-schema.

Het ‘Seal Route Plan’  zou gevaccineerde bezoekers in staat stellen door de twee districten van Chonburi op het vasteland, reizen, het zou gaan om Banglamung en Sattahip, natuurlijk wel met inachtneming van de voorzorgsmaatregelen.

Hij zei dat de verenigingen ook wilden dat de commissie maatregelen vaststelde om te voldoen aan de Amazing Thailand Safety and Health Administration (SHA) en Standard Operation Procedures om de veiligheid en servicekwaliteit in hotels in de districten te waarborgen.

Het belangrijkste is dat 70% van de mensen in Pattaya moet worden gevaccineerd om groepsimmuniteit te creëren. Er zijn ongeveer 900.000 vaccins nodig om 450.000 mensen te inenten.

Hij vertelde voorts dat hij ook het provinciale comité van het Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA) heeft gevraagd om het plan om Pattaya te heropenen ter overweging door te sturen naar de centrale commissie van de CCSA.

Het plan van de ‘Seal Route Plan’  zou idealiter in augustus beginnen en het preventiesysteem testen voordat het hoogseizoen in oktober begint, zei hij.

 “Als het plan niet in het hoogseizoen kan worden uitgevoerd, zouden er nog veel meer bedrijven failliet gaan of gedwongen zijn om te stoppen”, zo zei hij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!