De stranden van Phuket besmeurt met brokken teer

~IN DE PEKEL ZITTEN~
(In moeilijkheden verkeren)

PHUKET:- Net voor de heropening van het eiland Phuket heeft zich een olieramp voorgedaan waarbij zich een massa teer op de stranden langs de hele westkust van het eiland heeft afgezet. A

Er is veel olie en zwerfvuil op zee op het strand Patong aangespoeld, het 3 kilometer lange strand voor de populairste toeristenplaats van het eiland.

De teerklonten werden voor het eerst gevonden op de noordpunt van het eiland Phuket op Mai Khao Beach, waar schoonmakers vandaag probeerden een nieuwe golf olieafzettingen van de stranden te verwijderen.

Kort nadat dit voor het eerst op Mai Khao Beach werd waargenomen, begonnen de teerklonten ook op het op het meest zuidelijke strand van Phuket, Nai Harn Beach, aan te spoelen. Tegelijkertijd werden er brokken teer gezien op Kata Beach en later op Nai Harn Beach.

Vorig wee strandde een 4,5 meter lange potvis in de wateren van Bang Tao Beach met teer op zijn ogen, vinnen en lichaam, bedekt met olie die ook langs zijn lichaam was uitgesmeerd.  Hij werd gered en voor verzorging naar het Phuket Marine Biological Centre gebracht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Phuket News 

Eén gedachte over “De stranden van Phuket besmeurt met brokken teer”

  1. kom juist van Naiharn beach,ga daar elke dag in zee,nog geen enkel vlekje olie gezien.strand ligt er netjes bij.ook niks aan yanui beach te bespeuren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!