40 duikers verwijderen in een spontane actie 800 kilo visnet van een oud rif in de golf van Thailand

~IETS MANNETJE VOOR MANNETJE DOEN~
(Iets strikt volgens plan uitvoeren)

PATTANI:- Een gezelschap van 40 duikers hebben tijdens een spontane actie 800 kilo aan oude gebruike visnetten van een koraalrif bij Ko Losin, een eilandje in de Golf van Thailand voor de provincie Pattani verwijderd.

De reddingsmissie voor het rif begon op vrijdag, onder leiding van duikers van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu en werd ondersteund door de Koninklijke Thaise Marine, zo vertelde minister Warawut Silpa-archa gisteren.

“De Koninklijke Thaise Marine heeft het HTMS Rawi-kustpatrouillevaartuig, een patrouillevliegtuig en een helikopter ingezet, evenals 15 officieren en ander materieel voor de missie”, aldus minister Warawut.

De driedaagse operatie eindigde zondag met succes nadat een visnet van 200 bij 50 meter en een gewicht van ongeveer 800 kilo uit zee werd gevist.

“Het ministerie wil iedereen bedanken die heeft geholpen bij deze missie, in het bijzonder de eigenaar van de IMAN Camera Facebook-pagina die onderwaterfoto’s heeft gemaakt van het visnet, wat heeft geleid tot het redden van het koraalrif van Ko Losin”, zei de minister.

De directeur, khun Sophon Thongdee van het Department of Marine and Coastal Resources verklaarde dat het enorme visnet een rijnwijnen van ongeveer 2.750 vierkante meter had, na verwijdering bleek een gebied van ongeveer 550 vierkante meter beschadigd te zijn.

De afdeling is nu op zoek naar de eigenaar van de boot die het omringende net gebruikte om vissen te vangen die zich verstopten in onderwaterrotsen.  “Het gebruik van dergelijke netten die koraalriffen vernietigen, is een overtreding van de Wild Animal Conservation and Protection Act van 2019 en kan worden bestraft met een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar en/of een boete van 1 miljoen baht”, zo zei Sophon.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!