Het KTB verwacht dat er in 2028 een miljoen EV’s in Thailand zullen rondrijden

~BUITEN DE WAARD OMREKENEN~
(Niet gerekend hebben op hoe anderen er werkelijk over denken)

BANGKOK:- Volgens het Krungthai Compass, het onderzoekscentrum van Krungthai Bank (KTB), zal het aantal elektrische voertuigen (EV’s) in Thailand tegen 2028 de één miljoen bereiken.  Dat zou een stijging van 24 procent per jaar zijn.

De autofabrikanten zullen zich blijven concentreren op plug-in hybride elektrische voertuigen (PHEVS), terwijl de vraag naar batterij-elektrische voertuigen (BEVS) en emissievrije voertuigen (ZEVS) slechts langzaam zal toenemen, zo luidt de verwachting.

De vicepresident van het KTB, Khun Mana Nimitvanich verwacht dat de vraag naar PHEVS sterk zal groeien en uiteindelijk een marktaandeel van 93 procent van alle EV-verkopen zal bereiken.  Mana gelooft dat Thailand het potentieel heeft om een ​​PHEV-industrie te ontwikkelen, omdat het lange tijd een belangrijke productiebasis is geweest voor auto’s met een verbrandingsmotor (ICE).  

“Thailand is een centrum van autoproductie in de ASEAN-regio en heeft sterke toeleveringsketens voor de auto-industrie”, voegde Mana eraan toe. 

De autoproductie van ICE zal niet snel eindigen. 
Dit zal lokale leveranciers in staat stellen de technologie en operaties te verbeteren. generatie auto’s, “zo vertelde de analist van Krungthai Compass, Khun Pimchatr Ekkachan.  

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!