53 buitenlanders opgepakt in Mae Hong Son voor het runnen van callcenter voor nep-investeringen

~ER GLOEIEND BIJ ZIJN~
(Op heterdaad betrapt zijn)

MAE HONG SON:- Bij een hardhandig optreden aan het einde van het weekend heeft de politie van Mae Hong Son 53 buitenlanders gearresteerd die naar verluidt een frauduleus investeringsplan zouden hebben uitgevoerd, zo maakte de Koninklijke Thaise politie, zo maakte het RTP bekend.

De woordvoerder van het RTP zei dat de politie had vernomen dat verschillende buitenlanders Thailand illegaal waren binnengekomen en zich in het Ban Rak Thai-resort in het Muang-district van Mae Hong Son hadden gevestigd.

De lokale bevolking had de politie op de hoogte gebracht van de groep vanwege hun bezorgdheid dat ze mogelijk Covid19 verspreiders zouden kunnen zijn.

De politie deed meer dan een maand onderzoek naar de groep voordat de inval begon.  Het politiebureau zei dat de groep het hele resort had geboekt en zelfs enkele lokale bewoners had ingehuurd om als lijfwachten te fungeren..

Van de 53 gearresteerden zijn er 40 Chinese staatsburgers, 12 komen uit Myanmar en één is een Filipijn.  De politie nam ook meer dan 300 telefoons, computers en andere activa in beslag.

Afgezien van fraude werden 52 van de gedetineerden aangeklaagd voor het illegaal binnenkomen van Thailand, terwijl één werd aangeklaagd voor te lang blijven.

 De politie vond ook dozen sigaretten en stocks speelkaarten die illegaal het land waren binnengesmokkeld.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!