2.300 inwoners van Pattaya hebben hun eerste ‘jab’ van het Pfizer Covid19 vaccin gekregen

PATTAYA:- De inwoners van Pattaya ontvingen eerder deze week hun eerste dosis van een Pfizer Covid19 vaccin in een totaal van 2.300 doses. Eergisteren  (16 augustus) kwamen inwoners van Banglamung die een lokale huisregistratie hebben en voldeden aan de toelatingseisen aan de beurt om zich te melden bij het Indoor Athletics Stadium in Soi Chaiyapruek.  

Zoals te zien is op de foto’s, kwamen echter ook veel mensen die niet in aanmerking kwamen naar het stadion nadat ze op sociale media over de vaccinatie hadden gehoord, in de hoop een vaccin te krijgen.  Helaas ging die vlieger niet op, wat leidde tot tijdelijke drukte.

Er waren twee groepen bewoners die in aanmerking kwamen, namelijk 1.300 mensen die zich hadden aangemeld bij het Banglamung-ziekenhuis en 1.300 mensen die binnenliepen voor het vaccin.  

De “walk-ins” waren echter geen inloop voor het grote publiek en waren gebaseerd op specifieke leden van de gemeenschap die waren uitgenodigd om aanwezig te zijn als ze wilden en die voldeden aan de in aanmerking komende criteria, zoals hieronder te zien is.  

Volgens functionarissen was er sprake van enige miscommunicatie en misverstanden op sommige sociale media, waardoor sommige bewoners dachten dat de vaccins voor het grote publiek waren, terwijl dit niet het geval was.

Voor walk-ins waren er 300 mensen tussen 12 en 18 jaar oud met chronische gezondheidsproblemen en obesitas, 100 zwangere vrouwen, 300 ouderen, 300 mensen met chronische gezondheidsproblemen en 300 met andere in aanmerking komende gezondheidsproblemen.  Deze mensen moesten medische documenten overleggen om te bewijzen dat ze in aanmerking kwamen voor een vaccin.  Momenteel is het programma gericht op mensen die geregistreerd staan ​​als inwoners van Pattaya (huisregistratie) boven de 60 of met zeven chronische gezondheidsproblemen.

Volgens de gezondheidsdienst van Chonburi  kwamen veel mensen naar het sportstadion nadat ze hadden gehoord over de inentingen, wat leidde tot drukte.  Velen van hen kwamen niet in aanmerking.  

Ook was hierover niet van tevoren op de Engelse kanalen gepost zodat ook uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in het ongewisse bleef.

Volgens Chonburi-functionarissen zou er in de “nabije toekomst” een uitgebreid inentingsprogramma voor het grote publiek moeten komen, maar ze konden geen exacte datum beloven of beloven dat iedereen het vaccin naar hun keuze zou kunnen kiezen.

Olleke Bolleke merkt op dat hoewel de situatie geleidelijk begint te verbeteren in termen van vaccinaanbod, de toewijzing aan met name Chonburi bijzonder laag blijft, zeker voor de Thaise bevolking. Het is echter te hopen dat de situatie de komende weken verder zal verbeteren.

Olleke Bolleke in Oost Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!