Politie Pattaya arresteert achttien mensen voor het houden van een gezellig verjaardagsfeestje

PATTAYA:- De politie in deze kustplaats arresteerde achttien mensen voor het houden van een verjaardagsfeestje dat de strikte Covid19 regels schendt en daar bleef het niet bij, de politie vond ook nog eens drugs,  waaronder ecstasypillen. Zes van 18 verdachten testten positief op drugs in hun systeem.

De politie viel gisteravond laat, 17 augustus, een verjaardagsfeestje binnen en arresteerde in totaal achttien verdachten.  Feesten en sociale bijeenkomsten zijn momenteel illegaal in de provincie Chonburi, waaronder Pattaya, vanwege nooddecreet om de verspreiding van het Covid19 virus  te voorkomen.

De inval vond plaats in een huis in Ban Grak 6 in het Nong Pla Yen een subdistrict van Banglamung.  De inval werd geleid door luitenant-kolonel Sakchai Suwannakul van het politiebureau van Banglamung.  De inval volgde op een tip aan de politie over het feest van een bezorgde burger die naar verluidt bang was dat het verjaardagsfeestje het Covid19 coronavirus zou kunnen verspreiden.

Achttien mensen, veel van hen tieners, werden gevonden op het feest dat was voor de 21e verjaardag van een deelnemer.  

Volgens de politie van Banglamung werden meerdere drugs en alcohol gevonden, zowel in de bezittingen van de feestgangers als op het terrein van het huis waar het evenement werd gehouden.  Dit omvatte minstens 40 speedpillen ook wel ecstasy genoemd.

Alle achttien mensen op het feest werden onmiddellijk gearresteerd, hoewel hun namen niet onmiddellijk werden vrijgegeven door de politie. 

Ze worden geconfronteerd met strenge aanklachten vanwege de huidige Covid19 maatregelen en verschillende wetten die alle bijeenkomsten van meer dan vijf personen, sociale evenementen, vermenging en feesten verbieden.  Deze wetten omvatten het nooddecreet ter voorkoming van Covid19 en de Chonburi-bevelen ter bestrijding van besmettelijke ziekten.  Volgens de regels is het momenteel in Pattaya-gebied ook tegen de wet dat meer dan één persoon zich met alcohol verzamelt.

De achttien verdachten werden naar het hoofdbureau van Politie aan de beach road van Pattaya gebracht. De verdachten zitten op het moment dat uw nieuwsbeer dit artikel aan het typen is nog vast en zullen naar verwachting later deze week voor de eerste rechtbank verschijnen wegens schending van het nooddecreet.  De verdachten die naar verluidt positief testten op drugs en in het bezit waren van illegale drugs, zullen extra worden aangeklaagd, voegde de politie eraan toe.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 

Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!