13 eenden in Zuid-Thailand vermist, alles wijst in de richting van een 6 meter lange slang van 40 kilo

SURAT THANI:- Een lokale winkelier in Kanchanadit in de zuidelijke provincie Surat Thani heeft als hobby het houden van eenden, eerst had hij er 18, op een dag waren het er 17, de volgende dag 16 en de dag erna 15.  Eén voor één verdwenen ze en pas toen 13 eenden waren verdwenen, werd de boosdoener onthuld: een gigantische slang van 6 meter lang met een gewicht van 40 kilo.

De aanwezigheid van de slang werd gemeld door Thaise man die een deel van zijn huis had omgebouwd tot een plaatselijke supermarkt voor de lokale boerengemeenschap, een veel voorkomende stijl in een gebied waar er maar weinig 7-Elevens aanwezig zijn.  De eigenaar had zijn eenden één voor één zien verdwijnen en hoopte dat hij ze uiteindelijk ergens veilig en wel zou vinden.  Maar op zaterdag werd die hoop de bodem ingeslagen toen hij een zeer grote python rond het terrein zag glibberen.

Hij realiseerde zich dat de python even te groot voor hem was om te vangen, dus nam hij contact op met het lokale reddingsteam van Kanchanadit, dat ter plaatse reageerde en zagen dat de enorme zware slang achter een hek aan het dutten was.  Ze brachten speciale slangenvangapparatuur mee naar het huis om de slang voorzichtig en veilig te vangen zonder teveel schade aan te richten.

Het plaatselijke reddingsteam stond op het punt de slang te pakken na ongeveer 20 minuten voorzichtig worstelen en voorkwam dat iemand gewond raakte.  Eenmaal in gevangenschap werd dat de python gemeten, het resultaat lag ver boven de gangbare maat van dit soort serpenten.

Een deel van dat enorme gewicht, extreem groot zelfs voor een python, was waarschijnlijk te wijten aan een vast dieet van dagelijkse eenden.  Het is mogelijk dat de slang andere huisdieren uit de buurt had opgegeten, maar tot nu toe is er niets gemeld.  Maar nu heeft het reddingsteam de slang uit de buurt verwijderd en naar een onbewoond gebied getransporteerd waar het weer in het wild werd vrijgelaten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: khaosod 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: khaosod.com 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!