UPDATE:- De eigenaar van de Mountain B- nachtclub is toch op borgtocht vrijgekomen

PATTAYA:- De provinciale rechtbank van Pattaya keurde gistermiddag laat de borgtocht voor de eigenaar van de Mountain B-nachtclub goedgekeurd. Khun Pongsiri Panprasong werd vrijgelaten op borgtocht van 300.000 baht, verstrekt door zijn advocaat, Anucha Wongsrisat.

De 27-jarige caféhouder moet wel elektronische enkelband dragen en mag niet proberen bewijsmateriaal in de zaak te vervalsen. Hij moet zich binnen 24 dagen weer bij de rechtbank melden, en daarna nog twee keer.

De politie bracht hem van het politiebureau van Phu Ta Luang in het district naar de rechtbank van Pattaya, waar hij sinds zaterdag in hechtenis zat. Eerder werd hem geweigerd borgtocht te verlenen om de reden dat de politie hem 12 dagen wilde vast te houden om verder onderzoek mogelijk te maken.

Tegen alle verwachting in, heeft de rechtbank het verzoek van de raadsman tot voorlopige invrijheidstelling van zijn cliënt toegewezen.

Khun Pongsri, bekend als ​“Sia B”, is beschuldigd van onvrijwillige doodslag en het runnen van een nachtclub zonder vergunning. Hij heeft beide beschuldigingen bekend.

 “Het spijt me zeer.  Ik zal er alles aan doen om compensatie te garanderen.  Ik zal iedereen compenseren’, zei hij in een politiebusje voordat hij het politiebureau van Satthahip verliet naar het gerechtsgebouw.

Bij de brand in de Mountain B- nachtclub kwamen vorige week 15 mensen om het leven en raakten er 41 gewond.

Op dat moment waren er ongeveer 100 gasten in het gebouw.  De brand brak uit in een dak boven het podium, maar de oorzaak is nog niet duidelijk.

Een politiewoordvoerder zei dat rechercheurs het door brand beschadigde pand opnieuw hebben geïnspecteerd en het beschadigde dak en de verkoolde constructie hebben onderzocht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!