🎥 | Thailand trilt op zijn grondvesten als blijkt dat “Kaeng Som” als één van de 12 slechtste gerechten genoemd wordt

BANGKOK:- De Thaise bevolking was stomverbaasd toen één van hun favoriete gerechten, “Kaeng Som”, door de online voedselgids TasteAtlas op nummer 12 stond op hun lijst van ​”100 slechtste gerechten ter wereld” voor februari 2023.  

Het gerecht, dat TasteAtlas omschrijft als een “zure Thaise curry op waterbasis, meestal gemaakt met vis of garnalen en een dikke pasta die meestal sjalotten, pepers en garnalen bevat”, kreeg een score van 2,3 op een schaal van 1 tot 5.

Ze vroegen hoe TasteAtlas het eten beoordeelde, dat er volgens hen erg goed uitzag en smaakte.  Sommigen zeiden dat “Kaeng Som” een ​​kenmerkend gerecht is en zelfs beter dan de zeer populaire “Tom Yum Kung” en “Pad Thai”. Sommige buitenlanders die “Kaeng Som” proefden, sloten zich aan bij de kritiek en noemden de ranglijst een belediging.  Netizens uit andere landen uitten ook hun verwarring over de lijst.  Sommigen merkten op dat voedsel niet op uiterlijk moet worden beoordeeld.  Velen deden de ranglijst simpelweg af als onzin.  Een gebruiker zei dat de lijst moet zijn gegenereerd door kunstmatige intelligentie.

Eerder kreeg TasteAtlas kritiek van zowel Thaise als buitenlandse fijnproevers toen het de TasteAtlas Awards 2022-lijst van ’s werelds beste keukens uitbracht, waarmee de Verenigde Staten op Thailand voorkwamen.  In de lijst was de VS 8e met een score van 4,51, terwijl Thailand 30e was met een score van 4,16.  Het VK stond op de 29e plaats met een score van 4,18, wat als belachelijk wordt beschouwd.

“Momentje”, Engels eten was beter dan Thais?  Beter dan Libanees eten?” merkte een gebruiker van sociale media op.  Een gebruiker zei: “Engeland had niet op de lijst moeten staan, laat staan ​​beter zijn dan Thais eten.”  Het Thais eten kwam na Japans (4), Indiaas (5), Chinees (11), Koreaans (19), Vietnamees (20), Filippijns (23) en Iraans (24).

Voor wie aan fact-checking wilt doen, hier de kookvideo en laat horen of dit Thaise gerecht onterecht of terecht als één van de slechtste 12 gerechten ter wereld genoemd mag worden.

Olleke Bolleke de smulpaap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!