šŸŽ„ | Ruiten van zeven Thaise restaurants in Amsterdam ingegooid: “Geen idee waarom”

NEDERLAND:- In Amsterdam in afgelopen dagen zijn zeven Thaise restaurants rond de Nieuwmarkt en de Zeedijk de dupe geworden van vandalisme. Een man op een fiets heeft de ramen van de zaken ingegooid met een baksteen. Een motief van de stenengooier is onduidelijk:  “We tasten in het duister.”

Restaurant Bird op de Zeedijk trof op 27 november een compleet vernielde ruit aan. De tafel voor het raam lag vol met glas en er lag een baksteen in de zaak. Het leek op een triest gevalletje vandalisme, maar al snel werd duidelijk dat Bird niet de enige Thai was die dit was overkomen. Na een week stond de teller op zeven. De baksteen was of door het raam gegooid, of de ruit was beschadigd.

Eenmansactie
Uit beelden van beveiligingscamera’s blijkt dat het zeer waarschijnlijk om dezelfde dader gaat. Bij een van de restaurants gebeurde het toen er gasten zaten te lunchen. De dader werd duidelijk gespot en bij restaurant Bird is de man te zien op camerabeelden. Ook opvallend: de man gebruikt ongeveer dezelfde bakstenen en hij draagt een rode schoudertas.  

Verder op de Zeedijk zit restaurant Little Thai Prince. Daar is (nog) geen steen door de ruit gegooid, maar  eigenaar Roland Waasdorp is er wel bang voor. ”Ik heb tot nu toe geluk, want bijna alle restaurants in de buurt hebben een beurt gehad.”

Schade
Juist vooral in deze periode kunnen de ondernemers het er helemaal niet bij hebben. “Ik vind heel bizar en heel heel gek dat in deze tijd, restaurants moeten al eerder dicht.” Omdat ook de belettering moet vervangen worden en de schade loopt voor restaurant Bird op tot wel 1000 euro. 

Waarom de dader het specifiek op Thaise restaurants heeft voorzien, is de grote vraag: “Het zou iets kunnen zijn in de relationele sfeer, het zou kunnen zijn dat hij ergens slecht heeft gegeten, of een massage zonder happy ending gehad heeft. We tasten in het duister”, zegt Waasdorp. 

Beeldmateriaal waarop te zien is dat de man met de steen gooit, is volgens ondernemer Waasdorp gedeeld in de Thaise gemeenschap. Ook hebben de getroffen restaurants aangifte gedaan en de beveiligingsbeelden gedeeld met de politie. Zij onderzoeken de zaak en roepen de stenengooier op zich te melden. Ook andere getuigen kunnen zich melden bij de politie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Nederland
Bron: AT5/NH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!