đŸŽ„Â  | Luchtmacht Thailand stuurt F-16 straaljagers om luchtaanvallen door Birmese militaire vliegtuigen te controleren

BANGKOK:- De Royal Thai Air Force stuurde 2 F-16 straaljagers om het Thaise luchtruim te inspecteren nadat een MiG 29 straaljager uit Myanmar boven de provincie Tak vloog.

Gisteren meldde de Royal Thai Airforce dat om 11.16 uur een niet-geïdentificeerd vliegtuig is gespot in het Thaise territoriale luchtruim.  Later werd bevestigd dat het vliegtuig een MiG 29-straaljager was van het Birmese leger.

De jet zou ongeveer 4-5 kilometer in het Thaise luchtruim boven de gemeenschappen Baan Wale Tai en Baan Wale Nue in het Prop Phra-district van Tak, gelegen aan de overkant in de Karen-staat van Myanmar vliegen.

Het vliegtuig vloog ongeveer 15 minuten door het Thaise luchtruim en vuurde toen 4 raketten af ​​op de anti-gouvernementele groepen.

De media meldden dat Tak-inwoners in de gemeenschap “verbaasd en bang” waren en zeiden dat de jets heel dicht bij de grond vlogen.  De scholen in de omgeving kondigden onmiddellijk een noodsituatie aan en drongen er bij ouders op aan hun kinderen mee naar huis te nemen.  Sommige bewoners en studenten ontsnapten uit voorzorg in de bunkers van de scholen.

Na de aanhoudende botsingen tussen het Birmese leger en anti-regeringsgroepen in het gebied, zeiden Thaise lokale bewoners dat dit de eerste keer was dat vliegtuigen uit Myanmar opzettelijk over Thais grondgebied waren gevlogen.

De Thaise luchtmacht meldde ook dat ze een militaire helikopter hadden gedetecteerd die in de buurt van Thailand opereerde.  Het vloog ongeveer 10 kilometer van de grens, maar bij deze gelegenheid was er geen inval in het Thaise luchtruim.

Sommige lokale bewoners en functionarissen merkten op dat de Thaise luchtmacht  te laat reageerde “om het Thaise grondgebied te beschermen”.  Maar een woordvoerder van luchtmacht, Prapas Sornjaidee, houdt vol dat ze “snel reageerden op het incident”.

“De eenheid ontdekte het vliegtuig dat over Thailand vloog en stuurde de F-16-jets binnen 5-10 minuten vanuit het Takhli-district in de noordelijke provincie Nakhon Sawan.

Prapas voegde eraan toe dat het Birmese vliegtuig op geen enkel moment “van plan was Thailand te bedreigen”.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!