Kofferbezorger “Bagbooking” ziet vraag toenemen door de chaos op Schiphol

SCHIPHOL:- Bagbooking, dat koffers van reizigers thuis ophaalt en ze vervolgens op de vakantiebestemming aflevert, ziet de animo toenemen door de lange rijen op Schiphol. “Die situatie bezorgt ons een steuntje in de rug”, zo vertelde directeur Menno Troost.

Het bedrijf ging vorig jaar de markt op met zijn bezorgservice. Dat werkt eenvoudig: consumenten kunnen online aangeven hoeveel bagage er mee moet, en naar welke bestemming. Vervolgens komt een koerier de koffers op een vooraf afgesproken tijdstip (meestal zo’n vijf dagen voor vertrek) ophalen. Daarna reist de bagage vooruit, zodat de reiziger die bij zijn hotel of vakantiewoning weer krijgt overhandigd.

Door de lange rijen voor de incheckbalies op Schiphol kiezen volgens Troost steeds meer mensen voor de bagageservice. “De drempel op voor de eerste keer van onze diensten gebruik te maken is flink lager geworden nu het alternatief een lange rij op de luchthaven is.” Exacte cijfers kan hij niet noemen, maar het gaat om “honderden procenten” aan groei. “We doen ook promotie bij reisbedrijven, en zijn business partner van de ANVR geworden.”

Zeer binnenkort wordt een premium service gelanceerd, waarbij koffers zelfs twee dagen voor vertrek kunnen worden opgehaald. “Kost ongeveer twee keer zoveel, maar ideaal voor mensen die lastminute besluiten niet zelf met hun bagage te willen sjouwen.” In plaats van een busje van een bezorgdienst zorgt overigens het vliegtuig in dat geval voor het vervoer. “De koffers gaan mee als vracht, en komen dus niet in het overbelaste koffersysteem van de luchthaven terecht.”

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: pixabay 
Content: Klaas Jan van Woerkom
Bron: luchtvaartnieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!