Thailand Pass is vanaf vandaag eindelijk afgeschaft

THAILAND:- Het heeft lang geduurd, te lang volgens veel leden van de facebook groep Olleke Bolleke in Thailand , maar vanaf vandaag, 1 juli 2022 juli is Thailand Pass nu verdwenen en niet langer een vereiste om Thailand binnen te reizen.

Het bestreden inreisprogramma had duizenden klachten veroorzaakt en zelfs hier bij Olleke Bolleke in Thailand talloze geïrriteerde e-mails en opmerkingen van leden, velen die zwoeren nooit meer terug te keren totdat het programma, oorspronkelijk geïntroduceerd als een voorzorgsmaatregel uit het Covid19 tijdperk, afgeschaft was.

Maar om eerlijk te zijn, de pas was de afgelopen maanden aanzienlijk versoepeld, inclusief het verwijderen voor Thaise staatsburgers, en was enorm vereenvoudigd en gemakkelijker in vergelijking met eerder dit jaar.

Ongeacht enige vereenvoudiging was de pas echter duidelijk een onoverkomelijk probleem voor veel potentiële bezoekers, vooral voor onze landgenoten uit België en Nederland.

Bovendien vonden veel oudere leden van Olleke Bolleke in Thailand, die zichzelf beschreven als technologisch onderlegd, het Thailand Pass-systeem moeilijk te gebruiken. Erger nog, de vereiste verzekering tegen Covid19 was voor sommige oudere reizigers bijna onmogelijk om te kunnen betalen vanwege hun leeftijd en reeds bestaande aandoeningen, waardoor ze in wezen buiten Thailand werden gehouden totdat het programma werd verwijderd.

Nu het inreisprogramma is verwijderd, heeft een bezoeker alleen zijn paspoort, visum nodig (waarvan de vereisten afhankelijk zijn van het land waar de bezoeker vandaan komt) en ten minste twee doses van een goedgekeurd Covid19 vaccin. Voor die laatste vereiste wordt het alleen willekeurig gecontroleerd en als U het niet hebt of niet gevaccineerd bent, krijgt U bij aankomst een ATK Test. Deze vereiste zal in de toekomst waarschijnlijk ook verdwijnen, waarschijnlijk wanneer het Noodbesluit dat sinds april 2020 nog steeds van kracht is in Thailand, ook eindelijk in de kast verdwijnt.

Vandaag 1 Juli markeert, deze dag eindelijk waar veel mensen op hebben gewacht. Een bijna volledige terugkeer naar de van oudsher gebruikelijke toelatingseisen. Nu valt het alleen nog te bezien of veel onze medelanders die zeiden dat ze Thailand weer zouden bezoeken als de de Thailand Pass verleden tijd is, nu een vlucht boeken.

Olleke Bolleke in Thailand 

Eén gedachte over “Thailand Pass is vanaf vandaag eindelijk afgeschaft”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!