🎥  | Kinderverkrachter/moordenaar in centraal Thailand  ‘bijna gelyncht’

PHETCHABURI:- Een Thaise man die in 2008 twee kinderen verkrachtte en vermoordde, werd afgelopen maandag tijdens de misdaad reconstructie bijna door de lokale bevolking gelyncht.

De verdachte, de 53-jarige khun Chert Srijoon, was 14 jaar op de vlucht na het verkrachten en vermoorden van de 13-jarige June en de 16-jarige Naen in 2008.

Khun Chert bekende dat ze June had verkracht en gewurgd en haar lichaam in een moeras had gegooid.  Daarna verkrachtte en wurgde hij Naen en gooide haar lichaam in het bos aan de kant van de weg, zo bekende khun Chert aan de politie.

In Thailand is een ‘reconstructie’ van een misdrijf een veelvoorkomend kenmerk van strafrechtelijk onderzoek, vooral als een verdachte al schuldig heeft gepleit aan het misdrijf.  De politie, verdachte en het publiek verzamelen zich op de plaats delict en de verdachte loopt door wat er is gebeurd en waar.  

De misdaad reconstructies zijn hoewel controversieel, bedoeld om meer duidelijkheid te scheppen in de details van een misdrijf, de onderzoeksvaardigheden van de politie te laten zien en de crimineel publiekelijk in verlegenheid te brengen.

Afgelopen maandag brak er een chaos uit bij de misdaad reconstructie van khun Chert, die afgebroken moest worden  toen het publiek door de politiebarrières brak en hem aanvielen.  

De politie zette khun Chert snel in een busje om hem weg te krijgen van de woedende menigte, die het busje bestormde en verhinderde dat het busje het gebied kon verlaten.

Naens vader Wanchai woonde de reconstructie bij en hield een foto van zijn vermoorde dochter omhoog.  De ouders van June waren ook aanwezig en gaven de politie een geschenkmand om eindelijk de moordenaar van hun dochter op te sporen.

Khun Chert zei dat hij in de 14 jaar dat hij op de vlucht was, in het Klong Toei-district van Bangkok was ondergedoken en uiteindelijk in het oostelijke gelegen Chanthaburi werd opgepakt.  Nadat de politie hem had gearresteerd, bekende khun Chert de misdaden op het politiebureau van Khao Yoi in de provincie Phetchaburi.

De verdachte zei dat aan arrestaties ontkwam door klusjes te doen waarvoor hij zijn indentiteitskaart niet nodig had.

De rechtbank moet Chert nog veroordelen voor zijn gruwelijke misdaden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Piyarat Chongcharoen 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!