Uitspraak van rechtbank bevestigt de loterijwinnaar van 30 miljoen baht in het jarenlange lopend geschil

KANCHANABURI:- kunt u zich dit nog herinneren, het akkefietje over wie de werkelijke eigenaar was van de winnende loten, héél langzaam komt dit dispuut tot één einde, maar zoals véél in Amazing Thailand zal dit ongetwijfeld niet het laatste stukje zijn, wat Uw nieuwsbeer voor zijn leden vertaald.

Het Hooggerechtshof heeft vandaag de bewering van een leraar afgewezen dat hij, en niet een gepensioneerde politieagent, eigenaar was van de staatsloten waarmee op 1 november 2017 een eerste prijs ter waarde van 30 miljoen baht werd gewonnen.

Het Provinciaal Hof van Kanchanaburi heeft de uitspraak van het Hooggerechtshof bekend gemaakt.

Het ging om de beschuldigingen van leraar Preecha Kraikruan van verduistering en aanvaarding van gestolen loten tegen de gepensioneerde politieagent Jaroon Wimool.

De Hoge Raad bevestigde de uitspraken van de rechtbank van eerste aanleg en het hof van beroep Regio 7 dat de khun  Preecha, 54 jaar, niet in staat was om de klacht in te dienen omdat de loten niet van hem waren.

Beide partijen waren  aanwezig om de uitspraak te horen bij de provinciale rechtbank van Kanchanaburi.  Beiden zijn inwoners van het tambon Ban Phraek in het hoofddistrict van Kanchanaburi.

De 66-jarige politie luitenant Jaroon, had jaren geleden de prijs van 30 miljoen baht bij de Staatsloterij opgeëist en ontving het bedrag van 29,85 miljoen baht na belastingaftrek.

Khun Preecha, een leraar boeddhisme aan de Thepmongkol Rangsee School in het hoofddistrict van Kanchanaburi, houdt bij hoog en laag vol dat hij de loten had gekocht, maar ze op een markt in het hoofddistrict had verloren. Hij beloofde zijn strijd voor de burgerlijke rechtbank voort te zetten.

De advocaat van de politieagent  zei dat hij de uitspraak van het Hooggerechtshof zou voorleggen aan het Strafhof, waar hij zeven zaken had aangespannen tegen khun Preecha.  De gepensioneerde politieagent plant nu ook juridische stappen tegen de getuigen van de Khun Preecha.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Piyarat Chongcharoen 
Content: Olleke Bolleke in West-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!