Er zal door de Thaise regering géén annulering van de mondkapjes plicht worden aangekondigd, volgens de minister van Volksgezondheid gaat dat provinciaal gebeuren

BANGKOK:- De Minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul heeft laten weten, dat er geen aankondiging zal worden gedaan van een annulering van het mondkapjes plicht , dat momenteel zelfs alle buitengebieden omvat, hoewel in Thailand de endemische ziekteperiode nadert.

Het zal worden overgelaten aan de provinciale overheden, die zelf bepalen of het verplicht is of niet, het is dus geheel afhankelijk van de situatie en gebieden waarin ze zich bevinden, volgens Anutin.

De minister verklaarde tijdens het evenement “Ga verder met Covid, leef vol vertrouwen” in Bangkok dat de Covid19 situatie in Thailand waarschijnlijk zal verbeteren, zoals blijkt uit het gestaag afnemende aantal infecties en dodelijke slachtoffers. Het dagelijkse aantal nieuwe gevallen is minder dan 3,000 en het aantal sterfgevallen is dagelijks minder dan 30 gedurende drie opeenvolgende weken. Dit komt omdat mensen meewerken aan de aanbevelingen van het ministerie van Volksgezondheid, zo meent Khun Anutin.

Wanneer de ziekte echter endemisch wordt in Thailand, zal de ernst van de ziekte op hetzelfde niveau blijven. Het herdefiniëren van Covid19 als endemisch zal mensen er alleen maar vertrouwd mee maken en zich gedragen met een wederzijds begrip van de ziekte.

Anutin vertelde tegen fe pers: “De regering probeert de Thaise mensen zoveel mogelijk de normale manier van leven terug te geven. Mondkapjes kunnen worden verwijderd en veel vestigingen gaan nu weer open. Geen enkel regelgeving meer is ons uiteindelijke doel. Maar we moeten ook elke individuele situatie begrijpen. Als ze zich op een plek bevinden waar risico is, dan zijn mondkapjes sterk aan te raden.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: TPN News

Eén gedachte over “Er zal door de Thaise regering géén annulering van de mondkapjes plicht worden aangekondigd, volgens de minister van Volksgezondheid gaat dat provinciaal gebeuren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!