🎥 | Het is een drukte van jewelste op Wongamat Beach, Russische en Duitse toeristen overspoelen dit strand in Noord-Pattaya

PATTAYA:- Hoewel er bij bezoek aan Wongamat Beach nauwelijks dromen over de Stille Zuidzee uitkomen, is het strand in het noorden van Pattaya één van de meest populaire badplaatsen voor vakantiegangers en wordt het beschouwd als de duurste vastgoedlocatie in de toeristische metropool. Met de terugkeer van de overwinteraars in Pattaya is er sinds begin december na drie jaar Corona-stilte eindelijk weer veel bedrijvigheid. 

Astronomisch torenhoge prijzen per vierkante meter voor onroerend goed direct aan het strand hebben in Naklua een skyline gecreëerd die in de lucht boort, die doet denken aan “klein Manhattan”. 

Ondanks de vastgoedhausse zijn er nog steeds veel rustige plekjes voor een bad in koel water . Overwinteraars koesteren zich hier maar al te graag in de zon.

Som Tum en coole strandclubs
Een oudere Thaise vrouw slentert langs de kustlijn en roept: Kijk eens wat ik vandaag gevangen heb”, waarmee ze de nieuwsgierige blikken van de Teutoonse zwemmers trekt. Ze presenteert trots een emmer met daarin een flinke berg mosselen. Ik ga iets koken lekker erbij vanavond”, zegt ze vrolijk, zonder specifiek te zijn over voor welk gerecht de kleine mini-mosselen. 

Aan de blikken van de farangs om hen heen kun je echter zien dat de westerse en Aziatische smaak heel verschillend zijn. Ze hebben genoeg gezien en slepen zich langzaam terug naar hun ligstoelen. Terwijl Thaise strandbezoekers hun honger maar al te graag stillen “Som Tum” verkopen, een overbekend stinkend gerecht, bij de Thais bekend als “pla ra” (gefermenteerde vis) 

Maar op Wongamat Beach zijn natuurlijk ook culinaire hoogstandjes te verkrijgen, sociaal voor de westerse fijnproevers, die meestal in chique strandrestaurants en trendy strandclubs een vorkje wegprikken. Een luxe die natuurlijk ook tot uiting komt.

In deze tweede week van januari is het duidelijk dat de meeste vakantiegangers op Wongamat Beach momenteel uit Rusland komen, meestal gezinnen, die met een rechtstreekse vlucht landen op U-Tapao Airport nabij Pattaya zijn gearriveerd.  Voor de strandstoelverhuurders en strandmasseuses betekenen de bezoekers uit het voormalige tsaristische rijk een warme meevaller.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!