🎥 | Boost in de Thaise autoverkoop met enthousiasme voor EV’s tijdens de jaarlijkse autoshow in Bangkok

BANGKOK:- De organisatoren van het 43e Bangkok International Motor Show hebben laten weten dat het evenement een groot succes is geweest, de dealers mochten bijna 34.000 bestellingen in hun boekje noteren.

Khun Jaturon Komolmit, hoofd van het Grand Prix International (GPI), die de show organiseerde bij IMPACT Muang Thong Thani, liet weten dat de verkopen met 13,6 procent waren gestegen ten opzichte van de show van vorig jaar. 

Van de bijna 34.000 verkochte voertuigen zijn 32.000 auto’s en de overige 2.000 zijn motorfietsen. Ongeveer 1.500 (10%) van de gekochte auto’s, zijn elektrische voertuigen (EV’s). Dat is volgens hem een bevredigend aantal.

Door de economische situatie ten gevolge van de wereldwijde pandemie en de oorlog in Oekraïne zijn de verkopen wellicht een stuk lager dan normaal. Desalniettemin is het positief dat zoveel autofabrikanten nu EV’s maken, er werden zelfs dit jaar meer dan 20 verschillende elektrische modellen gepresenteerd. 

De verhoogde belangstelling komt ook door het beleid van de Thaise overheid om EV’s te promoten door middel van verschillende voordelen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Thaiger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!