Zware regenval in het zuiden van Thailand

BANGKOK:- Het meteorologische instituut van Thailand heeft vandaag (2 november 2023) een officiële weerwaarschuwing voor Thailand afgegeven. Het noorden van het land ervaart ochtendmist en toenemende regenval, terwijl de zuidelijke regio te maken krijgt met hevige regenval, wat een acuut overstromingsrisico en zandverschuivingen met zich mee kunnen brengen.

De oorzaak van dit weerpatroon is de versoepeling van een hogedrukgebied en de koude luchtmassa die voorheen het noordelijke deel van Thailand domineerden, evenals de invloed van de oostelijke wind die over Thailand, de Golf van Thailand en de Andaman Zee waaide. 

In het noorden van Thailand zal dit weerpatroon resulteren in ochtendmist en toenemende regenval, terwijl in de zuidelijke regio zware regenval zal aanhouden, vooral in bepaalde gebieden. 

Bewoners in de zuidelijke regio’s worden opgeroepen extra voorzichtig te zijn, omdat hevige regenval en rivierafdammingen plotselinge overstromingen.

Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan gebieden langs berghellingen, waterlopen en laaggelegen gebieden. Reizigers worden geadviseerd extra voorzichtig te zijn, vooral wanneer ze door gebieden met onweersbuien reizen. 

In de noordelijke regio worden onweersbuien verwacht, waarbij ongeveer 20 procent van de gevallen voorkomt gebied zal worden getroffen, vooral in de provincies Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai en Tak.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!