Zeven ton zware olifant in Chanthaburi sterft door 220 volt geveld

CHANTABURI:- Vermoedelijk één van de grootste in Azië – uit het Khao Soi Dao Wildlife Sanctuary in Chanthaburi is dinsdag door elektrische schok op een fruitboerderij ter aarde gestort.

Een fruitteler in het district Pong Nam Ron in Chanthaburi meldde het incident met de olifant die dinsdag rond 3 uur ’s nachts dood op zijn land werd aangetroffen.

Het arme dier werd later geïdentificeerd als “See Dor Daeng”, een 18-jarige mannelijke olifant met een gewicht van meer dan zeven ton.

See Dor Daeng zou de intelligentste olifanten van zijn kudde zijn, aangezien hij eerder had weten te ontsnappen uit het natuurcentrum via elektriciteitsdraden en kanalen.

De dierenartsen zeiden dat de doodsoorzaak te wijten was aan een elektrische schok, aangezien de slurf van de olifant nog aan de draad vastzat.

De landeigenaar gaf toe dat hij een elektrische draad van 220 volt rond zijn terrein had geïnstalleerd, wat in strijd is met de Thaise natuurwet.

Naar verwachting wordt hij vervolgd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!