Vissers hebben opdracht gekregen om hun hutten op Phi Phi Don Island te slopen

KRABI:- Het Hat Noppharat Thara-Mu Ko Phi Phi Nationaal Park heeft een strikt bevel uitgevaardigd voor vissers om hun vissershutten op het eiland Phi Phi Don te slopen, aangezien de schuilplaatsen semi-permanent bewoond bleken te zijn in plaats van tijdelijke windschermloodsen, zoals de dorpelingen beweerden.

Het parkbeheer verklaarde dat de vissers afkomstig waren uit Koh Jum in het district Nuea Khlong.  Ze hadden al in 2003 het bevel gekregen om hun “woningen” op Ao Nang’s Koh Phai te verwijderen. De structuren bevinden zich in de baaien Rantee, Phak Nam en Loh Lana.

Het nationale park zei dat het de dorpelingen al twee berichten had gestuurd om hun eigendommen te slopen – in augustus en september – maar dat er daarna geen actie werd ondernomen vanwege de Covid19 pandemie.

In november voerde het Departement of National Parks echter opnieuw een inspectie uit en vond 44 semi-permanente schuilplaatsen op de rotsen langs de drie baaien.  De vissers beweerden dat de schuilplaatsen waren gebouwd om hen te beschermen tegen de wind.

Het departement antwoordde dat een dergelijke actie werd beschouwd als een poging om gebieden van de nationale parken te bezetten en dat is in strijd met de wet.

Het Hat Nopparat Thara-Phi Phi Islands National Park gaat daarom door met zijn eis dat de “indringers” alle structuren bij de baaien onmiddellijk slopen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!