Werknemer in Bangkok valt flauw, zijn baas ontslaat hem omdat hij dacht dat de man sliep 

BANGKOK:- Een verkoper in Bangkok is ontslagen nadat hij op zijn werk was flauw gevallen. De Thaise media meldden deze week dat een collega een foto van hem naar zijn baas stuurde waarom te zien was dat hij “sliep”. De baas geloofde zijn collega direct en ontsloeg de flauwgevallen werknemer.

De man die flauwviel, de 22-jarige Khun Srithanalert, werkte als verkoper in een meubelzaak. Hij zegt aan slapeloosheid te lijden.

Op 21 augustus, de dag van het incident, zei Srithanalert dat hij niet had gegeten en constant bezig was een tapijt te snijden. Rond 11.00 uur vertelde hij zijn collega’s dat hij in de ruimte tussen twee bedden zou gaan zitten.

Toen viel hij daar buiten bewustzijn, zijn manager maakte hem drie of vier keer wakker en vermaande hem. Srithanalert probeerde uit te leggen dat hij was flauwgevallen, maar zijn manager zei hem dat hij het niet nog een keer moest flikken.

Khun Srithanalert werkte daarna gewoon door tot 17.00 uur. Die avond belde een van zijn collega’s om te zeggen dat hij was ontslagen. Hij kwam er later achter dat een werknemer foto’s van hem flauwvallen naar zijn baas had gestuurd.

Khun Srithanalert heeft nu een advocaat geraadpleegd om te proberen zijn voormalige collega aan te klagen. Hij zei geschokt te zijn dat hij na slechts één waarschuwing werd ontslagen, aangezien in de voorschriften van zijn bedrijf staat dat werknemers pas na drie waarschuwingen een boete kan krijgen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!