Nieuw record in Bangkok gevestigd, bewoner van deze Thaise hoofdstad door 23 taxi’s geweigerd

BANGKOK:- Een man deelde zijn ervaring dat hij een gewone doorsnee Bangkokiaan was nadat hem geweigerd werd door 23 taxi’s om in te stappen. Het is niet onbekend dat het in Bangkok moeilijk is om een taxi te krijgen, aangezien vele taxichauffeurs erg selectief zijn met de bestemming of sommigen specifiek alleen toeristen oppikken.  

De man in kwestie hoefde maar 4 kilometer te reizen naar zijn bestemming.  De rit zou ongeveer 14 minuten duren met het verkeer in Bangkok.  TikTok-gebruiker @iceprapadang plaatste een video waarin te zien is hoe hij een taxi probeert te bellen langs de weg, maar het werd een heel moeilijke taak.  

De video met het onderschrift “Alle records breken van het bellen van de meeste taxi’s in mijn leven” op 12 september 2022.

Het is daarom óók geen verrassing waarom veel inwoners van Bangkok de voorkeur geven aan de applicatie Bolt, aangezien de prijs redelijk is en je niet urenlang midden op de weg hoeft te staan ​​om een ​​taxi te vinden.  Sommige taxi’s weigerden de gebruiker door gewoon weg te rijden, sommige zeiden nee, terwijl sommige zelfs bij hem klaagden voordat ze wegreden.  

Ice was op zoek naar een taxi in het Asok-gebied naar de Klong Toey Nok-tempel.  Dit was een afstand van ongeveer 4,5 kilometer en zou ongeveer 14 minuten duren.  Ice hield meer dan 23 taxi’s aan en géén van hen wilde hem naar de bestemming brengen.  Uiteindelijk bood de 24e taxi die hij belde hem de service.  Ice verklaarde dat hij niet verbaasd is waarom anderen ervoor kiezen om Bolt-diensten te gebruiken, omdat het bellen van een taxi niet zo moeilijk zou moeten zijn.

Andere Bangkokianen gaven commentaar op het delen van hun soortgelijke ervaringen.  In een opmerking stond dat ze eerder 30 taxi’s had gebeld en geen enkele zou haar naar de bestemming brengen. 

Ice beantwoordde later enkele vragen en verklaarde dat er veel toeristen in het gebied zijn.  De meeste taxi’s wachten om buitenlanders te vinden voor een vaste prijs die meestal veel meer is dan een taximeter.  Een Thaise vrouw verklaarde dat ze een buitenlandse vriend heeft die 1.000 THB in rekening is gebracht voor slechts 4 kilometer reizen.  

Vertel eens, wat is uw ervaring met taxi’s in Bangkok?  Zorgt u er meestal voor dat de meter is ingeschakeld, zodat u niet wordt besodemieterd, vertel het uw nieuwsbeer!

Olleke Bolleke in Bangkok

Photo: khaosod

Eén gedachte over “Nieuw record in Bangkok gevestigd, bewoner van deze Thaise hoofdstad door 23 taxi’s geweigerd”

  1. Ik heb in het verleden altijd een taxi met meter genomen, sommige wilde hun meter niet gebruiken en ga en ons een vaste prijs, waar op ik gewoon de deur terug open de en uit stapte, de prijs die hij vroeg was het dubbele van met de meter, dus altijd oppassen en goed uitkijken dat ze de meter opzetten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!