Inwoners van de Noordoost-Thailand moeten alert zijn op luchtwegaandoeningen bij kinderen, na de dood van een jongen

NAKHON RATCHASIMA:-Een arts heeft ouders opgeroepen om speciaal op te letten voor één luchtwegaandoening óók bekend als het RSV virus. Deze waarschuwing werd gegeven nadat het het eerste dodelijke ongeval in de provincie door de ziekte dit jaar bekend werd.

Dr. Jiraruj Chomchoey van het Maharat Nakhon Ratchasima-ziekenhuis zei gisteren dat ouders zich bewust moeten zijn van de mogelijke verspreiding van de ziekte nadat een jongen afgelopen maandag kwam te overlijden

De jongen, wiens leeftijd niet is bekendgemaakt, stierf aan RSV, terwijl minstens één kind dat aan het virus leed elke dag in het ziekenhuis werd opgenomen en aan de beademing moest worden gelegd, zei dr. Jiraruj. 

Hij waarschuwde dat het een signaal zou kunnen zijn dat de ziekte dit jaar virulenter zou kunnen zijn. De provinciale GGD heeft dit jaar nog niet het totale aantal RSV-gevallen gerapporteerd.

Het RSV virus heeft griepachtige verschijnselen en komt vaak voor bij jonge kinderen. Er is geen remedie voor, waardoor het een zorgwekkende aandoening is die kan leiden tot ernstige longinfecties bij kinderen, vooral bij kinderen onder de twee jaar. Vorig jaar stierf een 10 maanden oud meisje in Chaiyaphum aan RSV en acht kinderen in Nakhon Ratchasima raakten besmet met het virus, maar gezondheidsfunctionarissen ontkenden dat er een uitbraak was in de twee provincies.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!