Vraag in Thailand naar vers voedsel stijgt verder bij aanvang van het Chinees Nieuwjaar

THAILAND:- De Thaise Chinezen kopen in aanvang van het Chinees Nieuwjaar grote hoeveelheden vers voedsel, wat leidt tot een toenemende vraag, zo vertelde khun Wattanasak Sur-iam, directeur-generaal van het Department of Internal Trade (DIT).

Volgens hem zijn de prijzen van de meeste producten stabiel of “lichtjes” gestegen, behalve voor varkensvlees.

Het DIT heeft er bij varkensverkopers op aangedrongen om de prijzen “stabiel” te houden, tussen 100 en 110 baht per kilogram tijdens het festival.  Varkensvlees gaat  momenteel voor 104 baht per kilo over de toonbank.

Het DIT heeft een limiet gesteld aan de prijs van varkensvlees in de detailhandel – 205-210 baht per kilogram, ook heeft het een limiet gesteld aan de prijs van kip en heeft de winkelcentra gevraagd mee te werken om de prijzen laag te houden.

Khun Wattanasak zei dat de marktprijzen voor varkensvlees stabiel zijn en zelfs dalen nadat de DIT besprekingen heeft gevoerd met de Swine Raisers Association of Thailand, slachthuizen en winkelcentra.  

Via hotline 1569 vroeg hij mensen die ‘belachelijke’ hog varkensvleesprijzen tegenkomen het DIT hiervan op de hoogte te stellen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!