Het Thaise Ministerie van Landbouw zal 2,9 miljard Baht zoeken om de Afrikaanse varkenspest te bestrijden

BANGKOK:- Het ministerie van Landbouw is van plan om een ​​noodfonds van 2,9 miljard Baht te zoeken voor de bestrijding van Afrikaanse varkenspest (ASF) en zal volgende week China, Vietnam en andere landen raadplegen over maatregelen om het probleem aan te pakken.

De Minister van Landbouw, Khun Chalermchai Sri-on onthulde het plan na een vergadering van het nationaal comité voor de preventie van AVP.

Hij zei dat de commissie een rapport heeft ontvangen dat het AVP-virus is gedetecteerd in 13 provincies van 10 tot 25 januari – Nakhon Pathom, Bangkok, Buri Ram, Suphan Buri, Phang-nga, Nakhon Si Thammarat, Chumphon, Mahasakham, Mae Hong Son, Si  Sa Ket, Khon Kaen, Prachuap Khiri Khan en Nong Bua Lampu.

“Op 3 februari zal de afdeling Livestock Development overleg plegen met haar collega’s in China, Vietnam en andere landen waar AVP is ontdekt om maatregelen te nemen om het probleem aan te pakken”, zo vertelde khun Chalermchai.

Nadat het ministerie een alomvattend plan heeft opgesteld om de verspreiding van ASF in te dammen, zal het ministerie van Landbouw 2,93 miljard baht uit een dringend centraal fonds halen voor de maatregelen.  Het bedrag omvat remedies voor kleine varkenshouders, voegde Chalermchai eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!