De voorgestelde vitale wijzigingen in de verkeerswetgeving zullen waarschijnlijk in juli al toegepast gaan worden

BANGKOK:- Een belangrijk wetsvoorstel om de verkeerswet te wijzigen om de openbare veiligheid te verbeteren, kan in juli op tijd worden aangenomen voor handhaving, zo liet een lid van de Tweede Kamercommissie voor vervoer gistermiddag weten.

De voorzitter van de Chart Thai Pattana partij, Khun Nikorn Chamnong sprak met verslaggevers na een vergadering van de commissie in het parlementsgebouw.

Het panel leidde tot een vergadering over de veiligheid van voetgangers op zebrapaden nadat de vrouwelijke arts Khun Waralak Supawat-Jariyakul vorige week door een te hard rijdende motor op een zebrapad in de hoofdstad dodelijk verongelukte.

Het panel nodigde vertegenwoordigers van de Comité ter voorkoming en beperking van verkeersongevallen, het departement van vervoer over land, de nationale politie en de BMA uit voor de bijeenkomst.

Voorzitter Nikorn zei dat de Tweede Kamer al lang voor het tragische ongeval een wetsvoorstel had ingediend om de openbare veiligheid op de wegen te vergroten.

Het wetsvoorstel beoogt een aparte vergunning voor grote motorrijders en zal de huidige boete van 1.000 baht verhogen tot 4.000 baht voor overtreders van de verkeersregels, zo zei Nikorn.

Hij zei dat het wijzigingswetsvoorstel in afwachting is van bespreking door de senaat, die het op 31 januari zal herzien. Zodra het wetsvoorstel is goedgekeurd, zal het voor herbevestiging naar het Huis van afgevaardigden worden teruggestuurd als er belangrijke wijzigingen in worden aangebracht en het wetsvoorstel zal vervolgens worden  worden gestuurd voor koninklijk bevel en vastgesteld, zo verklaarde Khun Nikorn.

Hij zei dat het panel voorgestelde dat er on-demand verkeerslichten bij alle zebrapaden moeten komen, zodat voetgangers het verkeerslicht kunnen inschakelen om automobilisten te laten stoppen.

“Het is niet juist om voetgangers over de oversteekplaats te laten rennen en hun leven op het spel te zetten”, zo merkte Nikorn op.

Hij zei dat zijn partij niet wilt dat de dood van de dokter voor niets is geweest, dus de panel voorstellen samengevat worden en later naar de betrokken overheidsinstanties voor implementatie gestuurd worden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “De voorgestelde vitale wijzigingen in de verkeerswetgeving zullen waarschijnlijk in juli al toegepast gaan worden”

  1. Tsja, je kan overal wel een knop aanbrengen en het wel/niet oversteken activeren, maar als ze weigeren te stoppen en gewoon doorrijden wordt je toch voor je… gereden. In Bangkok bij Nana is ook zo’n kruising waar ik netjes wacht tot ik mag, maar toch wordt ik elk jaar als ik voor een paar dagen in Bangkok ben wel minimaal 1 keer (bijna) voor m’n … gereden. Politiepost zit op de zelfde hoek, maar heb er nog nooit een actie zien ondernemen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!