Voor de meeste dagen volgende week zijn er zware regens in het noorden, noordoosten van Thailand voorspeld

THAILAND:- Het noorden en noordoosten van Thailand wordt van dinsdag tot en met donderdag getroffen door verspreidde zware tot zeer zware regens door de invloed van tropische storm Noru. 

Het Thais meteorologisch inititief liet weten dat een tropische depressie boven de Stille Oceaan ten oosten van de Filippijnen zich had ontwikkeld tot een tropische storm. De storm zal naar verwachting op zondag en maandag naar het midden van de Zuid-Chinese Zee trekken en dinsdag en woensdag aan land gaan in Boven-Vietnam. 

Het instituut voorspelt dat de storm van dinsdag tot en met donderdag geïsoleerde zware tot zeer zware regen naar het noorden en noordoosten zal brengen. 

Mensen in deze gebieden zijn gewaarschuwd voor plotselinge overstromingen en afvloeiingen, vooral langs de waterwegen in de buurt van uitlopers en laaglanden. Ze hebben ook het advies gekregen om de weersvoorspelling te volgen.

Het weerinstituut voorspelde ook dat er vandaag en morgen een sterke moessontrog over het lagere noorden, midden en lagere noordoosten van Thailand zal komen te liggen, terwijl een gematigde zuidwestmoesson zal heersen over de Andamanse Zee, het zuiden en de Golf van Thailand. 

Overvloedige regen is waarschijnlijk over het land met mogelijk geïsoleerde zware tot zeer zware regen in het noorden, noordoosten en midden van de regio, inclusief Groot-Bangkok, het oosten en het zuiden in het weekend. 

Van maandag tot en met donderdag heerst er een sterke zuidwestmoesson over de Andamanse Zee, het zuiden en de Golf, waardoor in de Andamanse Zee en de bovengolf golven van 2 meter hoog ontstaan, die bij onweer hoger zullen zijn. Schepen krijgen het advies om voorzichtig te werk te gaan en zich buiten gebieden met onweersbuien te houden.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!