Volgens het SPRC worden de schade uitkeringen tengevolge van de lekkende olieleiding in Rayong vlot uitbetaald

RAYONG:- Bijna 8.000 mensen hebben zich aangemeld voor compensatie van Star Petroleum Refining Public Co Ltd (SPRC), eigenaar van de onderwaterpijpleiding welke enkele weken geleden ruwe olie in de zee bij Rayong lekte.

Khun Jirasak Mahasukhon, de personeelsmanager van het bedrijf, zei dat het bedrijf de schade uitkeringen zal versnellen en dat de bedragen zullen worden gebaseerd op de criteria die zijn gebruikt in een eerdere olielekzaak in 2013.

Hij zei dat de besprekingen over compensatiebetalingen waarschijnlijk eind deze maand zullen worden afgerond nu er vier werkgroepen zijn ingesteld.

De werkgroepen bespreken de impact en compensatie met groepen die getroffen zijn door de lekkage.

Volgens khun Jirasak heeft het bedrijf op 10 februari gesprekken gevoerd met de visserijsector en vertegenwoordigers gevraagd om deze week een lijst in te dienen van mensen die door de lekkage zijn getroffen.

De verzekering werd gegeven toen SPRC gisteren een ontmoeting had met de werkgroepen en bedrijfsexploitanten om de effecten van twee olielekkage-incidenten te bespreken.

Het eerste lek vond plaats op 25 januari van dit jaar, waarbij zo’n 47.000 liter ruwe olie in de zee bij Map Ta Phut in Rayong terechtkwam.

De tweede vond plaats op 10 februari toen er nog eens 5.000 liter vrijkwam.

Tot nu toe hebben ongeveer 7.600 mensen zich aangemeld om een ​​vergoeding van het bedrijf te ontvangen.  Het totale aantal zal naar verwachting rond de 10.000 liggen.

De vice-gouverneur van Rayong, khun Yutthapol Ong-artittichai zei dat de werkgroepen uit vier categorieën bestaan: toerisme en aanverwante bedrijven;  visserij;  andere beroepen die door het incident zijn getroffen;  en ziekte als gevolg van de lekkage.

Hij zei dat de provinciale autoriteiten ervoor zullen zorgen dat de getroffenen zo snel mogelijk compensatie krijgen.

Khun Seree Ruanla, een provinciale visserijfunctionaris, zei woensdag dat het testen van zeevruchtenmonsters om de aanwezigheid van zware metalen te detecteren, heeft aangetoond dat de niveaus binnen een veilig bereik blijven.

Hij voegde eraan toe dat een inspectie van het kustmilieu van Ban Chang tot Ban Phe ook geen tekenen van onregelmatigheden aan het licht bracht.

Het provinciale bureau voor verontreinigingsbeheersing meldde echter hoge niveaus van aardoliegerelateerde verontreinigende stoffen in zeewatermonsters genomen op twee van de zes locaties langs het strand van Mae Ramphueng.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Pornprom Satrabhaya
Content: Olleke Bolleke in Zuidoost-Azië 
Bron: The Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!