AirAsia gaat 100 vliegende taxi’s leasen om een goedkope luchtvervoersdienst in Zuidoost-Azië te lanceren

SINGAPORE:- De AirAsia Aviation Group heeft gisteren  plannen onthuld voor een goedkope luchtvervoersdienst in Zuidoost-Azië na het ondertekenen van een memorandum van overeenstemming met verhuurder Avolon voor ten minste 100 vliegende taxi’s van het merk: Vertical Aerospace VX4.

Mr. Tony Fernandes, de algemeen directeur van het moederbedrijf van AirAsia, Capital A, zei dat de vluchten tegen 2025 zouden kunnen beginnen, waarbij regelgevers in Maleisië en Singapore operaties waarschijnlijk veel sneller dan in Indonesië, Thailand en de Filippijnen en de lucht-taxiservice zouden goedkeuren.

Hij zei dat de air ridesharing-services boekbaar zouden zijn via de mobiele app van AirAsia en tegen een toegankelijke prijs zouden worden aangeboden, net zoals de budgetmaatschappij had gedaan voor zijn reguliere vluchten.

“We willen niet dat dit een exclusief product wordt”, vertelde Fernandes aan verslaggevers.  “We willen dat iedereen dit product kan gebruiken.”

De VX4 met vier passagiers en één piloot zal naar verwachting een bereik van meer dan 160 km hebben en is één van een groeiend aantal nieuwkomers in de sector van elektrisch verticaal opstijgen en landen (eVTOL).

Mr. Domhnal Slattery, CEO van Avolon, tevens voorzitter van Vertical Aerospace, zei dat de eerste VX4-testvluchten in april zouden beginnen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Varuth Hirunyatheb
Content: Olleke Bolleke in Zuidoost-Azië 
Bron: The Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!