Volgens het PCD in Thailand zal de PM2.5-piek in Bangkok in deze Songkran week afnemen 

BANGKOK:-  De PM2.5-niveaus die in Bangkok en aangrenzende provincies boven de veilige limiet zijn gestegen, zullen deze week tijdens de Songkran-vakantie dalen, althans zo voorspelt het departement vervuilingscontrole, het PCD.

De luchtkwaliteit zal verbeteren naarmate het verkeer de stad uit trekt voor familiereünies van Songkran in het binnenland, zo legde de woordvoerder uit.

Groot-Bangkok registreerde zondag om 12.00 uur niveaus van gevaarlijke PM2,5-deeltjes van 50-92 microgram per kubieke meter (μg/m3).  De door de overheid vastgestelde veilige grens is 50μg/m3.

De PCD adviseerde mensen om mondkapjes te dragen en buitenactiviteiten voor een langere periode te vermijden, vooral bij kleine kinderen en ouderen.

“Vermijd tijdens deze periode het verbranden van afval of onkruid buitenshuis en gebruik voertuigen alleen wanneer dat nodig is om het luchtvervuilingsprobleem niet te vergroten”, voegde de afdeling eraan toe.

 De PM 2.5-metingen in andere regio’s waren als volgt:

• Noord: 41 tot 95μg/m3
• Noordoost: 49 tot 123
• Centrale regio en West: 58 tot 100
• Oost: 50 tot 74
• Zuid: 10 tot 18

De PM2.5-situatie kan worden gevolgd op Air4Thai.com en bangkokairquality.com of de Facebook-pagina van het Centre for Air Pollution Mitigation van PCD.  

De Smartphone-gebruikers onder ons kunnen de AirVisual (wereldwijd) en Air4Thai (Thailand) apps downloaden voor realtime updates of de nieuwe Geo-Informatics and Space Technology Development Agency (GISTDA) app genaamd “เช็คฝุ่น”.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!