De Thaise marine overweegt alternatieven voor Chinese onderzeeër-deal

BANGKOK:-  De Koninklijke Thaise Marine heeft toegezegd andere opties te kunnen onderzoeken als de deal van 13,5 miljard baht om een ​​onderzeeër aan te schaffen door China Shipbuilding and Offshore International Company (CSOC) onhoudbaar wordt geacht, aangezien het bedrijf niet in staat is om ​​in Duitsland gemaakte motoren te kopen zoals in het aankoopcontract vermeld staat.

Het Duitste bedrijf Motor and Turbine Union (MTU) weigert China te voorzien van de MTU396-dieselmotor die de Yuan-klasse S26T-onderzeeër zou aandrijven vanwege een embargo dat de verkoop van militaire/defensie-uitrusting verhindert.

Volgens stafchef van de marine, admiraal Tharoengsak Sirisawat, zullen tegen het einde van de maand verdere gesprekken worden gevoerd met CSOC om te zien of het probleem kan worden opgelost.

Premier en minister van Defensie, generaal Prayut Chan-o-cha, hadden eerder de marine opgedragen al het mogelijke te doen om de deal te voltooien, maar zei dat het contract kan worden geannuleerd als China de voorwaarden van de overeenkomst niet nakomt.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: NNT News 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!