Volgens de Thaise minister van Volksgezondheid, is iemand een drugsdealer als hin méér dan één Meth-pil op zak heeft

BANGKOK:- Iedereen die meer dan één methamfetaminepil in zijn bezit heeft, wordt binnenkort beschouwd als een drugsdealer in Thailand, aangezien een belangrijke wijziging van de antidrugswet op handen is, alleen nog wachtend op goedkeuring door de minister van Volksgezondheid en goedkeuring door het kabinet.

De Minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul verklaarde dat de oude wet, die bepaalde dat iedereen die meer dan 15 meth-pillen bezit, als een drugsdealer werd beschouwd, te slim af was geweest door drugsdealers die slechts 15 pillen tegelijk voor zichzelf hielden, zodat ze alleen als een gebruiker wanneer betrapt.

Anutin verklaarde echter dat deze truc niet meer zou werken als de nieuwe wet werd aangenomen, en als iemand met meer dan één pil zou toevoegen, zou worden aangenomen dat hij de pil zou willen verkopen en dus als dealer een zwaardere straf zou krijgen.

“De dealers proberen de wet te omzeilen. Ze hebben slechts ongeveer 15 pillen per keer bij zich en gaan dan naar huis om hun voorraad aan te vullen, “verklaarde Anutin, “Met de nieuwe wet durft de dealer echter niet het risico te nemen om zelfs maar één pil bij zich te hebben, omdat het het niet waard is als ze worden gearresteerd .”

Het Comité voor de behandeling en rehabilitatie van drugsverslaafden werkt aan de wetswijziging, die vervolgens zal worden doorgestuurd naar Anutin voor een definitieve goedkeuring voordat het wordt voorgesteld aan het kabinet om te worden gepubliceerd in de Royal Gazette, de wijziging gaat daarna in.

Anutin reageerde echter niet op de publieke bezorgdheid dat de nieuwe wet elke gevangenis snel overvol zal maken met drugsdealers en dat het voor wetshandhavers gemakkelijker zou zijn om op onethische wijze drugs op iemand te planten in ruil voor steekpenningen.

Wel zei hij dat het voor drugsdealers moeilijker zou worden om te opereren en dat minder jongeren het slachtoffer zouden worden van drugs.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!