Bejaarde Thaise monnik ‘sterft door stress’ na slachtoffer te zijn geworden van oplichterij

NONTHABURI:- Een oudere Thaise monnik kreeg verschillende aanvallen en stierf kort nadat hij in zijn tempel in de provincie Nonthaburi in Centraal-Thailand voor 5.000 baht was opgelicht.

Gisteren informeerde de 35-jarige Preecha Saeng-on, een ambtenaar van de Wat Pak Nam-tempel in de provincie Nonthaburi, de media dat de 91-jarige Pra Chuen Seesuay – ook bekend als Luang Ta – verschillende aanvallen had gekregen en uiteindelijk “stierf door stress” kort nadat hij het slachtoffer was geworden van een ordinaire oplichterij.

CCTV-beelden die gisterochtend zijn gemaakt, tonen een man met een helm op een groene motor die het terrein van de Wat Pak Nam-tempel binnenrijdt.

De aanvaller klopte op de deur van de vertrekken van Luang Ta, die naar buiten kwam.  Het paar is te zien terwijl ze geld wisselen voordat de man weer wegrijdt.

Luang Ta legde aan de andere monniken uit dat hij was misleid.  De man vroeg Luang Ta of hij wat geld kon wisselen, en stemde welwillend toe.

De man overhandigde Luang Ta een witte envelop en de monnik overhandigde hem zijn portemonnee.  De oplichter nam 5.000 baht, maar toen Luang Ta in de witte envelop keek, was deze leeg.

De oudere monnik gaf zichzelf de schuld en zei dat hij waarschijnlijk niet oplettend genoeg was.  Op 91-jarige leeftijd en blind aan één oog, is het duidelijk dat de oplichter op de kwetsbaren jaagde.

Luang Ta vertelde tegen Preecha dat het waarschijnlijk dezelfde man was die hem eerder had opgelicht.  In oktober vorig jaar diende Luang Ta een klacht in bij het politiebureau van Mueang Nonthaburi toen hetzelfde gebeurde.  Die keer nam de oplichter 3.000 baht.

Om 8.30 uur begon Luang Ta te klagen over duizeligheid.  Om 8.46 uur kreeg Luang Ta epileptische aanvallen en verloor hij het bewustzijn.

Zijn collega monniken gaven Luang Ta reanimatie terwijl ze wachtten op de komst van de ambulance.  Toen Luang Ta in het ziekenhuis aankwam, bleek hij overleden te zijn.

Monniken en lekenboeddhisten in de tempel zeiden dat ze “ervan overtuigd” waren dat de doodsoorzaak van Luang Ta stress was die werd veroorzaakt door misleiding.

Preecha zei dat hij besloot contact op te nemen met de media, zodat andere tempels op de hoogte zijn van deze fraudeur.

Hopelijk pakt de politie deze boef en vervolgt hij voordat hij problemen veroorzaakt bij andere tempels, zo voegde Preecha eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: khaosod.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!