Volgend jaar moeten in Thailand arriverende buitenlanders bij aankomst 500 baht toeristenbelasting betalen

BANGKOK:- Ondanks dat Thailand worstelt om zijn gedecimeerde toeristische sector opnieuw leven in te blazen, gaat de regering door met een voorgestelde toeristenbelasting – en heeft deze zelfs met 200 baht verhoogd.  

De Nationaal Comité voor toerismebeleid keurde oorspronkelijk begin dit jaar een vergoeding van 300 baht goed, dit zou worden gebruikt om toeristische bestemmingen te ontwikkelen en toeristen verzekeringsvoordelen te bieden.  Volgens een bericht van Bangkok Post is de vergoeding nu verhoogd tot 500 baht.

Khun Yuthasak Supasorn van de TAT zegt dat de extra 200 baht zal worden gebruikt om projecten te financieren die gericht zijn op het transformeren van het toerismemodel van het land van massamarkt naar één méér hoogwaardig, milieubewust model.  Hij is er vrij zeker van dat toeristen het niet erg zullen vinden om het te betalen.

“De meerprijs zal geen impact hebben op toeristen aangezien we ons willen focussen op de kwaliteitsmarkt.  We hopen dat dit fonds een nationale toeristische make-over zal ondersteunen die meer veilige en schone plaatsen in het koninkrijk creëert.”

Het Centre for Economic Situation Administration, Het CESA heeft de 500 baht-vergoeding goedgekeurd, als onderdeel van een breder “toerismetransformatiefonds” om transformatieprojecten te ondersteunen met een focus op duurzaam, hoogwaardig toerisme.  

De TAT zegt dat de vergoeding vanaf volgend jaar zal worden geïnd, waarbij functionarissen rekenen op het ontvangen van 5 miljard baht binnen het eerste jaar, gebaseerd op 10 miljoen buitenlandse aankomsten.

De Bangkok Post meldt dat de TAT en het Ministerie van Toerisme en Sport besprekingen zullen voeren met de relevante autoriteiten om een ​​fondscommissie op te richten en financieringsmechanismen overeen te komen, en om te beslissen hoe de vergoeding zal worden geïnd van buitenlandse bezoekers.  

De fondscommissie gaat bepalen welke projecten voor steun in aanmerking komen.  Yuthasak voegt eraan toe dat het doel van het fonds niet is om de economische verwoesting van Covid19 pandemie te verlichten, maar om zich te concentreren op groei op lange termijn.

 Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “Volgend jaar moeten in Thailand arriverende buitenlanders bij aankomst 500 baht toeristenbelasting betalen”

  1. Die belasting hadden ze +/- 10 jaar geleden ook al, als je dan de luchthaven verliet moest je 500 Baht betalen om te vertrekken.
    Later hebben ze deze belasting bij de vliegtickets gedaan.

    Dus eigenlijk is dit een soort dual-pricing en mag de buitenlander nog wat extra dokken omdat ze 40 uur per week keihard werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!