Visum voor 10 jaar goedgekeurd door kabinetsministeries Thailand bereidt de regels voor

BANGKOK:- Het kabinet in Thailand heeft zojuist de invoering goedgekeurd van een 10-jarig visum voor rijke buitenlanders of digitale nomaden, de demografische groep waarop de regering zich heeft gericht als een oplossing voor het gebrek aan toerisme als gevolg van Covid19 pandemie. In eerste instantie dachten de politici in Bangkok, dat een paar hoogwaardige (lees: “rijke”) toeristen het misschien zouden kunnen opwegen tegen tientallen van de ongewenste prijsbewuste toeristen die al decennia land naar Thailand komen.

Een regeringswoordvoerder maakte gisteren bekend dat het ministerie van Arbeid en het ministerie van Binnenlandse Zaken bezig zijn met het opstellen van de regelgeving voor langlopende visa voor hoogopgeleide digitale nomaden en vermogende expats voor langdurig verblijf in Thailand.  Ze zeggen dat het aantrekken van deze hoogwaardige toeristen zal leiden tot stimuleringsmaatregelen voor economie en investeringen.

Het 10-jarige visum is bedoeld om rijke reizigers uit 4 categorieën aan te trekken, die de afgelopen maanden de hoeksteen waren van de toeristische inspanningen van de regering:

  • Digitale nomaden – professionals die online op afstand werken. (Jammer maar helaas, uw nieuwsbeer komt daar niet voor in aanmerking)
  • Hoogopgeleide professionals die Thailand vooruit kunnen helpen met hun vaardigheden  (Jammer maar helaas, uw nieuwsbeer komt daar niet voor in aanmerking)
  • Rijke lui  (Jammer maar helaas, ook daar komt uw nieuwsbeer niet voor in aanmerking)
  • Vermogende gepensioneerden,  (Getverderrie daar komt uw nieuwsbeer ook al niet voor in aanmerking)

Hoewel de geschiktheidsregels nog worden afgerond, hebben ze enkele veelbelovende prijsdetails aangekondigd.  Het visum wordt in eerste instantie afgegeven voor 5 jaar tegen een kostprijs van 10.000 baht per jaar en kan daarna met nog eens 5 jaar worden verlengd.  

Met een totale kostprijs van 100.000 baht voor 10 jaar is het aanzienlijk goedkoper dan de huidige visumopties voor lang verblijf van het Thai Elite Visa-programma, waar een 5-jarig visum 600.000 baht kost, een 10-jarig visum 1 miljoen baht en het 20-jaarlijkse visum kost 2,4 miljoen baht inclusief jaarlijkse kosten.

De rest van de regelgeving wordt nog uitgewerkt, maar het ministerie van Arbeid verzekert dat buitenlanders die dit visum krijgen direct na aankomst in Thailand aan de slag kunnen en niet hoeven te wachten tot hun werkvergunningaanvraag is afgerond.  Zodra de rest van de regels volledig zijn geregeld, zullen de ministeries een formele aankondiging doen en kan het nieuwe visum live gaan.

Personen die het aanvraagproces voor het nieuwe 10-jarig visum willen starten, kunnen hun papierwerk en kwalificatiecertificaten indienen bij de dichtstbijzijnde Thaise ambassade of consulaat of, indien al in Thailand, bij de Thai Board of Investment op Chamchuri Square in Get Bangkok.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Wochenblitz.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!