De goedkope ATK-testen in Thailand zijn uitverkocht, nu bestaan er zorgen over woekerprijzen

BANGKOK:- De goedkope antigeen sneltesten oftewel de ATK’S zijn op, zo verklaarde de Farmaceutische overheidsorganisatie het GPO, en vertelde zich zorgen te maken over de hoge prijzen op tweedehandsmarkten en hamsterproblemen.

De GPO kondigde eerder aan dat vanaf 14 januari 3,5 miljoen ATK’s aan het publiek zullen worden verkocht tegen een prijs van 35 baht per kit.  Sindsdien zijn ze uitverkocht.

Het tekort aan ATK-testkits in een tijd van stijgende case-aantallen als gevolg van Omicron heeft de publieke bezorgdheid doen toenemen over prijsstijgingen en paniekaankopen.  Daarnaast is de hebzucht naar winst is ook een grote zorg.

“Ik realiseerde me net hoe duur de ATK’s zijn als ik ze nodig heb.  Degene die de nieuwe variant herkent, kost een dag het minimumloon”, benadrukt een bezorgde inwoner van Thailand op zijn Twitter-account.

 “Ik weet niet zeker of ze altijd al duur zijn geweest of dat de prijzen in deze periode gewoon hoog zijn.”

Eerder deze week ging een groep ouders naar het ministerie van Volksgezondheid (MOPH) om een ​​einde te maken aan het wekelijkse testen voor studenten, vooral wanneer ouders de rekening moeten betalen voor ATK-testkits.

Khun Natthamon, een lerares die haar achternaam om privacyredenen niet gaf, vertelde verslaggevers dat het niet nodig was voor studenten om de toets wekelijks te maken.  “De wekelijkse ATKs-tests hebben de training belemmerd.”

Dokter Suwadee Puntpanich, directeur van het Thonburi Bamrungmuang Ziekenhuis, gaf op haar sociale media-account aan dat het afleggen van de wekelijkse ATKs-test een straf is voor gezinnen.

“Studenten vertellen dat ze wekelijks de toets moeten maken, legt druk op de ouders, vooral als alles duur is.” Ze drong erop aan dat de regering gratis ATK-testkits moest uitdelen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Enquirer
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Enquirer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!