Vijf nieuwe luchtvaart-maatschappijen waaronder Pattaya Airways gaan binnenkort de lucht in.

PATTAYA:-Thaise investeerders zijn van plan vijf nieuwe luchtvaartmaatschappijen te lanceren, die minimaal 3.85 miljard baht zullen binnenbrengen. Deze luchtvaartmaatschappijen staan ​​klaar om in 2024 met hun activiteiten te beginnen, met als doel de snelgroeiende luchtvaartmarkt van Thailand aan te boren, die volgend jaar naar verwachting 320 miljard baht waard zal zijn.

Volgens het Nation Thailand-rapport hebben Real Cool Airlines, P80 Air, Pattaya Airways, Siam Seaplane en Landarch Airlines allemaal een Air Operating License ontvangen van de Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT). Om commerciële vluchten te kunnen starten, moeten ze echter nog wachten op de goedkeuring door de CAAT van hun Air Operator Certificates (AOC).

Een van de bovengenoemde vijf luchtvaartmaatschappijen in Thaise handen, Real Cool Airlines, verwacht het AOC in januari 2024 te ontvangen, waardoor ze al in het tweede kwartaal met de vluchten kunnen beginnen.

Pattaya Airways heeft ook een lancering in het laatste kwartaal van 2024 in het vooruitzicht, met als doel zowel op binnenlandse routes binnen Thailand als op ASEAN-bestemmingen te kunnen opereren. De luchtvaartmaatschappij zal de eerste drie jaar beginnen met vrachtlevering met een ATR72-vliegtuig en later meer vliegtuigen toevoegen om aan de stijgende vraag van e-commercebedrijven te voldoen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!