Vier vingernagels van een overleden gerespecteerde monnik gestolen, één is teruggegeven

SURIN:- Vier vingernagels van het lichaam van de gerespecteerde monnik Luang Phor Hong zijn gestolen, tot nu toe is één vingernagel teruggegeven.  

Het lichaam van de Isaan-monnik, die in 2014 op 97-jarige leeftijd stierf, wordt bewaard in een glazen kist die slechts één keer per jaar wordt geopend voor een jaarlijkse ceremonie van het wisselen van mantels in de tempel Wat Phetchaburi in Surin, in het noordoosten van Thailand.  Drie van zijn vingernagels zijn nog steeds vermist en de tempel heeft gevraagd om ze terug te geven.

Afgelopen zaterdag hield de Wat Phetchaburi een jaarlijkse ceremonie voor het wisselen van mantels voor Luang Phor Hong, die werd bijgewoond door een groot aantal van zijn discipelen uit het hele land.  Niemand merkte de ontbrekende nagels op tot de dag erna toen een man een foto van een vingernagel op Facebook plaatste en zei dat hij in het bezit was gekomen van de vingernagel van Luang Phor Hong.

Een onderzoek uitgevoerd door de abt van de tempel, het tempelcomité, het Thung Mon-begraafplaatscomité en Surin-politieagenten onthulde dat vier van de vingernagels van de monnik ontbraken.  Zijn drie middelste vingernagels ontbraken van zijn linkerhand en de middelste vingernagel van zijn rechterhand.

De verblijfplaats van de overige drie nagels is onbekend en het is onduidelijk of alle nagels tegelijkertijd zijn gestolen of dat er in het verleden enkele zijn gestolen.  

Één tempel lid, Khun Chaiyut Limwattanakul zei met tranen in zijn ogen tegen verslaggevers: “Ik had niet gedacht dat zoiets zou gebeuren.”

“Elk jaar houden we een ceremonie om de gewaden van Luang Phor Hong te verwisselen.  Het tempelcomité vraagt, wie de nagels heeft genomen, geef ze alstublieft terug.  Ook vragen we de autoriteiten om zoveel mogelijk juridische stappen te ondernemen.”

Het gerucht gaat dat Luang Phor Hong bovennatuurlijke krachten bezat.  Hij werd geboren op 5 maart 1917 en stierf op 5 maart 2014 op 97-jarige leeftijd. Tijdens de oorlog in Cambodja werd een bom gedropt op een dorp waar de monnik verbleef, maar deze ontplofte niet, wat mensen toeschreven aan de krachten van de monnik.  Blijkbaar studeerde Luang Phor Hong tovenarij en kon hij communiceren met slangen, ratten en schorpioenen.

Toen de monnik oud werd, verslechterde zijn gezichtsvermogen.  Toen een slang gif in zijn oog spuwde, was Luang Phor Hong niet alleen ongedeerd, maar het incident herstelde blijkbaar zijn gezichtsvermogen.  Dergelijke verhalen worden door veel boeddhisten geloofd en verklaren misschien waarom mensen op zijn vingernagels uit zijn, die tot amuletten kunnen worden gemaakt en voor een hoge prijs kunnen worden verkocht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: khaosod
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: khaosod.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!