Ministerie van Thailand gaat de Covid19 gerelateerde sterfgevallen anders bekijken

BANGKOK:- Het ministerie van Volksgezondheid liet gisteren weten dat niet alle dagelijkse sterfgevallen aan een Covid19 infectie toegeschreven worden, ongeveer 10 tot 30 procent van de sterfgevallen zou wel in relatie tot het virus worden gebracht.

Khun Kiattiphum Wongrajit, de secretaris van het ministerie van Volksgezondheid, zei dat er een nieuwe manier moet zijn om dagelijkse Covid19 slachtoffers e melden nadat het ministerie had vastgesteld dat de infectie in ongeveer 10 tot 30 procent van de gevallen niet de belangrijkste doodsoorzaak was.

Kiattiphum zei dat het Covid-19-virus toevallig werd ontdekt nadat deze patiënten stierven aan comorbiditeiten of andere oorzaken.

“Sommigen van hen zagen hun comorbiditeit verergeren, dus moesten ze worden opgenomen in ziekenhuizen en toen ze werden opgenomen, moesten ze worden getest en werd het virus gedetecteerd”, zei Kiattiphum.

Hij zei dat vanaf nu alle patiënten die besmet bleken te zijn met Covid19 na hun dood, moesten worden gerapporteerd als Covid19 slachtoffers , hoewel het virus niet de oorzaak van de sterfgevallen was.

Kiattiphum onthulde het plan om het rapport over dodelijke slachtoffers door Covid-19 te herzien, nadat vice-premier en minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul verslaggevers eerder op de dag had verteld dat hij met hoge functionarissen van het ministerie had overlegd over dagelijkse rapporten over dodelijke slachtoffers door Covid-19.

Anutin zei dat de dagelijkse rapporten leken aan te tonen dat het aantal dodelijke slachtoffers door Covid-19 was toegenomen, maar hij zei dat mensen die stierven door andere oorzaken of ziekten, gescheiden moesten worden van de dodelijke rapporten van Covid-19.

Anutin zei dat de vergadering besprak dat wanneer patiënten stierven terwijl ze aan de beademing lagen en stierven aan longontsteking veroorzaakt door het Covid19 virus, ze konden worden geclassificeerd als Covid19 sterfgevallen.

Anutin voegde eraan toe dat het ministerie de vaccinaties zou versnellen om het aantal sterfgevallen tot een minimum te beperken, zodat Thailand de criteria zou halen om minder sterfgevallen te hebben dan de verhouding van 1 sterfgeval per 1.000 inwoners om Covid te degraderen tot een endemisch virus.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!