VIDEO CONFERENTIE | Buitenlanders in Thailand kunnen zich vanaf 7 juni registreren voor een Covid19 vaccinatie

~BREAKING NIEUWS~

BANGKOK:- De plv. woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Khun Natapanu Noppakun, heeft zojuist laten weten dat de buitenlanders in Thailand zich vanaf 7 juni kunnen laten registreren voor de vaccinaties in het koninkrijk.

Zij dienen zich ter plaatsen bij een vaccinatiecentra of in een ziekenhuis moeten registreren, zo verkondigde khun Natapanu. Zij moeten zich echter wel met hun sofinummer of paspoortnummer registreren om de gratis vaccinatie te ontvangen.

De uitrol van het vaccin naar buitenlanders zal op hetzelfde moment plaatsvinden als bij Thaise staatsburgers, zei de heer Natapanu. Eenmaal geregistreerd, krijgen buitenlanders een afspraakdatum waarop ze hun vaccin zullen ontvangen.

Sommige vaccinatiecentra hebben hebben al afspraken beschikbaar op 7 juni en kunnen daarom meteen worden gevaccineerd.  Anderen moeten misschien wachten op een latere datum om te worden ingeënt.

“Ik geloof dat ik u heel goed nieuws breng”, zo vertelde khun Natapanu.

Khun Natapanu tweette ook de onderstaande afbeeldingen over het vaccinatieproces voor buitenlanders in Thailand.

Voorafgaand aan deze aankondiging twitterde hij tijdens de dagelijkse persconferentie om uit te leggen dat er nu geen mobiele app zal worden ontwikkeld om registraties te vergemakkelijken. Dit komt omdat Thailand geen centrale database heeft voor buitenlanders die in het koninkrijk wonen, de gegevens van buitenlanders zijn verspreid over meerdere instanties.

“Het probleem met vooraf geregistreerde afspraken op aanvragen is de verificatie van gegevens die over meerdere instanties zijn verspreid. Het CCSA heeft de oplossing bedacht dat er voor vreemdelingen ‘on-site registratie’ zou zijn. Er zijn specifieke instanties toegewezen en er is een modaliteit ingesteld voor elke groep.  “, zo twitterde khun Natapanu.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: CCSA 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!