Albon prijst Verstappen om ‘hongerige’ mentaliteit: “Hij wil dit wereldkampioenschap écht”

~ERGENS ZIJN ZINNEN OPZETTEN~
(Iets graag willen hebben)

UK:- Alexander Albon hoopt dat het wereldkampioenschap de komende races nog spannender zal gaan worden. De Thaise Brit stelt dat Mercedes zich enorm goed ontwikkeld heeft, maar dat ook Red Bull op dat gebied een uitstekende reputatie heeft.

Het Formule 1-seizoen van 2021 is in volle gang en het is vooralsnog ontzettend spannend. Hoewel Lewis Hamilton momenteel een voorsprong van veertien punten heeft op Max Verstappen, kan men stellen dat de coureurs enorm aan elkaar gewaagd zijn. Zowel tijdens de kwalificatie als de race zitten ze doorgaans erg dicht bij elkaar. Alexander Albon kan daar wel van genieten. “Je kunt zien hoe hongerig Max is”, vertelt Albon in zijn column voor GQ Magazine. “Die eerste ronden in Imola en Barcelona, waar hij zijn ellebogen echt uitstak, lieten dat ook echt zien.”

Verstappen is gefocust
“Hij wil dit wereldkampioenschap [binnenhalen] en ik hoop dat de strijd zich in de loop van het seizoen echt verder gaat ontwikkelen. Het zou geweldig zijn om deze strijd te zien groeien en dan aan het einde ervoor te vechten”, vervolgt hij. Hoewel Red Bull Racing volhoudt dat het nog altijd volledig focust op 2021, zijn de teams volgens Albon allang bezig met 2022. “De teams hebben ook al oog voor de ingrijpende wijzigingen in de reglementen voor volgend jaar. Dit zal, tegen het einde van het seizoen, wat extra pit geven aan de algehele ontwikkelingsrace”, stelt de Thaise Brit.

Mercedes vecht terug
“Het is aan de voorkant van het veld erg krap geweest. Mercedes liep erg achter in Bahrein, maar ze hebben al eerder laten zien dat ze terug kunnen vechten”, vervolgt hij. “Ze hebben de auto daarnaast ook al in een hoog tempo ontwikkeld”, voegt hij eraan toe. “Je wint niet per ongeluk zeven opeenvolgende wereldkampioenschappen. Het lijkt erop dat het snelheidsvoordeel dat we in Bahrein hadden, geëvenaard werd in Barcelona. Maar het is nog erg vroeg in het seizoen en de dames en heren in de fabriek hebben de reputatie dat ze in het seizoen erg snel kunnen ontwikkelen”, aldus Albon.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: GP fans
Content: Kimberley Hoefnagel
Bron: Gpfans.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!