Vermoedelijke corona-overdracht van kat op mens in Thailand 

BANGKOK:- Volgens een onderzoek kan het coronavirus waarschijnlijk van katten op mensen worden overgedragen. In het tijdschrift Emerging Infectious Diseases beschrijven wetenschappers een geval in Thailand waarbij in augustus 2021 een dierenarts werd besmet met Covid-19. Ze had een kat behandeld die positief was getest in de Zuid-Thaise stad Songkhla en het dier niesde tegen haar aan.

De kat heeft het virus waarschijnlijk van zijn twee eigenaren gekregen, schrijft een groep onderzoekers onder leiding van Sarunyou Chusri van de universiteit in Songkhla. Uit onderzoek kwam naar voren dat de virussen die werden aangetroffen bij de kat, de dierenarts en de eigenaren zeer nauw verwant waren.

Wetenschappers benadrukken echter in een artikel van de New York Times dat het virus significant vaker van mens op kat wordt overgedragen dan in tegenovergestelde richting. Dit geval onderstreept echter de noodzaak om huisdieren te isoleren in het geval van een infectie, zei infectieziektespecialist Scott Weese van de Canadese Universiteit van Guelph: „Ik denk dat het belangrijk voor ons is om te erkennen dat het virus nog steeds tussen soorten kan worden uitgewisseld.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: file fotos
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: CTV Newd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!