Alonso haalt schouders op om woedende Albon

WEST AZIË:- De eerste kwalificatiesessie in Azerbeidzjan verliep gisteren zeer chaotisch. De rode vlag werd gezwaaid nadat Lance Stroll was gecrasht in de eerste sector. Bij de herstart stond er nog ruim twee minuten op de klok en moesten de coureurs haast maken. Een aantal coureurs kon hun tijd niet verbeteren omdat Fernando Alonso zich verremde.

De Spaanse Alpine-coureur schoot de uitloopzone in en daardoor werd de gele vlag gezwaaid. De actie van Alonso zette kwaad bloed bij Williams-coureur Alexander Albon. 

De Thaise Brit kon zijn tijd niet verbeteren door de gele vlaggen en viel daardoor af. Over de boordradio was hij woest en riep hij de wedstrijdleiding op om Alonso te bestraffen. Volgens Albon reed Alonso namelijk opzettelijk zeer sloom, ook vroeg hij zich af of Alonso opzettelijk zijn rempunt miste.

Moeilijke beslissing
De ervaren Alonso kon alleen maar lachen op de beschuldigingen van Albon. Na afloop van de sessie verscheen Alonso, die zich kwalificeerde als tiende, bij de internationale media. 

Tegenover de sportjournalisten vertelde hij: Die bocht was tijdens de kwalificatie zeer uitdagend. Ik remde laat, ik kon de bochten niet meer halen en daarom reed ik de uitloopzone in. McLaren deed dat ook in Q2, Vettel dacht dat hij de bocht kon redden en brak zijn voorvleugel. Het is altijd een moeilijke beslissing die je moet maken in een luttele seconde.”

Begrip

Ondanks de tirade van Albon wil Alonso niet venijnig reageren. De ervaren Alpine-coureur leeft zelfs enorm mee met de Williams-coureur: “Ik weet dat dit eindigt in frustratie want het was heel erg druk en er stond maar 2,5 minuut op de klok bij het einde van Q1. Eerlijk gezegd, ik kan ze eigenlijk wel begrijpen. Persoonlijk heb ik vaak genoeg in die positie bevonden, ik weet dus hoe het voelt.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in West Azië 
Bron: gptoday.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!