Meerderheid van Thais wil een nieuw bedrijfje opstarten naarmate het coronavirus bedwongen wordt

BANGKOK:- De meeste Thais zijn geïnteresseerd in het opstarten van een nieuw bedrijf nu de Covid-19-crisis vervaagt, blijkt uit een nieuw opinieonderzoek.

Uit de resultaten van de enquête van de Bangkok bank die afgelopen weekend werd vrijgegeven, bleek dat dan 63 procent van de respondenten “erg enthousiast” was. om een ​​klein bedrijf te starten.

Iets minder dan 37 procent zei dat ze “vrij weinig” of “minst” verlangen hadden om zaken te doen.

De telefonische enquête werd tussen 30 mei en 2 juni gehouden onder 1.121 mensen in het hele land.

Bijna 58 procent van de respondenten zei kansen te zien om in de toekomst een nieuw bedrijf te starten.  Dat cijfer was 11,7 procent hoger dan bij het vorige onderzoek in maart.

Meer dan 53 procent zei dat ze van plan waren hun bedrijf in de toekomst te runnen, een stijging van 10,8 procent ten opzichte van de laatste enquête.

64,2 procent van de respondenten zei echter geen interesse te hebben in het investeren in een start-up, omdat ze bang waren om te falen – een stijging van 1,9 procent ten opzichte van het vorige onderzoek.

Van deze respondenten noemde 46,1 procent een gebrek aan geld, 42,5 procent angst voor zakelijke verliezen en 40,6 procent hogere kosten als gevolg van stijgende brandstofprijzen.

De opiniepeiling is uitgevoerd in samenwerking met de School voor ondernemerschap en management van de Universiteit van Bangkok.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!