Vermeende Chinese Bitcoin-oplichter die in Pattaya opereerde, in Chiang Mai opgepakt

CHIANG MAI:- Gisteren werd in Chiang Mai een Chinees gearresteerd wegens een overstay van meer dan 1,000 dagen en naar verluidt anderen misleidde om grafische kaarten te kopen die worden gebruikt voor cryptocurrency-mining.

De verdachte, door de politie geïdentificeerd als de 38-jarige Chen Long, werd in een condominium in het Fa Ham-gebied van het hoofddistrict gearresteerd. Hij werd beschuldigd van fraude en overschrijding van de verblijfsduur, met een duizelingwekkende duur van meer dan 1,267 dagen.

Volgens de politie zou Chen Long veel slachtoffers in Pattaya hebben misleid door grafische kaarten te kopen die werden gebruikt in de cryptocurrency wereld. Hij slaagde er echter niet in de beloofde goederen te leveren en dook onder. Het resulterende financiële verlies bedroeg naar verluidt meer dan drie miljoen baht.

Voordat hij werd aangehouden, hield de verdachte zich al ruim een ​​jaar voor de autoriteiten onder de radar. Momenteel voert justitie een gerechtelijke procedure en staat hij op het punt om uit Thailand te worden gedeporteerd, aldus de politie.

Olleke Bolleke in Chiang Mai

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!