Verdwaald babyolifantje in Oost-Thailand van de hongerdood gered 

CHANTHABURI:- Eerder deze week is er een hongerig en verdwaalde babyolifant in een natuurreservaat in het oosten van Thailand gevonden.

Ambtenaren ontdekten de verzwakte welp in de vroege ochtenduren in het Khao Soi Dao Conservation Area in de provincie Chanthaburi, waar hij van zijn moeder was gescheiden. Uit onderzoek bleek dat de olifant ongeveer een week oud was, zo vernam uw nieuwsbeer bij  de Thaise nieuwszender Matichon. 

De olifant krijste van de honger maar leek niet moe te zijn. Ambtenaren hebben de olifant nu naar een omheind gebied gebracht en hem gevoed met 600 Fed milliliter geitenmelk. Er is een dierenarts gearriveerd om de olifant te onderzoeken en het opvangcentrum zal voor hem blijven zorgen. Olifanten verdwalen vaak in bosgebieden in de buurt van Thailand. 

Vorige maand werden meer dan 100 wilde olifanten gespot op zoek naar voedsel in  Khao Pradu in de noordoostelijke provincie Nakhon Ratchasima. Ze leefden van rijst, suikerriet en maïs. Boeren zeiden dat ze 60 rai van de oogst in één week consumeerden. Gelukkig brachten functionarissen van het nationale park de dikhuiden terug naar eigen habitat in het bos. 

Al in mei waren de Thaise natuurbeschermingsautoriteiten bezorgd dat er te veel olifanten in Chonburi en vier andere oostelijke provincies, waaronder Chachoengsao, Rayong, Chanthaburi en Sakaeo rondliepen.

Khun Phadet Laithong, directeur van het bureau voor natuurbehoud vertelde de pers dat er in 2018 423 olifanten in de vijf provincies aanwezig waren. Hij voegde eraan toe dat dit aantal met 8 procent per jaar toeneemt tot tussen de 470 en 480 olifanten. Het is te hopen dat de moeder van de babyolifant in Khao Soi Dao binnenkort in het gebied wordt gesignaleerd

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Matichon Online 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Matichon Online 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!